Quote:
Originally Posted by SHIVA
Jebi ga... imam averziju prema ALL-IN-ONE rjeshenjima, prema EQ-ima koi nude "samopodeshavanje" i generalno prema alatima na chiji GUI dizajn je potrosheno vishe sati rada nego na sam engine. Naravno, moguche je i da sam jako u krivu, ali to bi stvarno bila rijetka iznimka..
|
U krivu si . Prvo , nemoj da koristis presete nego radi ono sto cujes . Drugo Izotope ima jedan od boljih softwareskih dither algoritama . Ali i jos neke lepe pogodnosti ( npr stereo sirenje po frekvencijama ) vrlo korisne kad dobijes los mix na master .
Quote:
R-Comp nikako nie alat koi mozhe zamjeniti PSP-VW. IMO, to su dva alata s razlichitim namjenama. VW jest nezamjenjiv, ali i R-Comp takodjer... pogotovo kad je u pitanju individualno komprimiranje instrumenata. Urnebesno je precizan, i uistinu jedan od rijetkih kompresora na koima je bolje ARC pustiti ukljuchen. VW stvara puno harmonika (saturaciju), a na nekim elementima to zna i smetat. Osim toga s malo vechim "knee-om" VWrado "pojede" attack i tako subjektivno pojacha zvuk pojachavajuchi "sustain", no efektivno takav element pojede 4 puta vishe prostora u mixu...
|
Potpuno se slazem , ali sam u zescoj fazi karakternih pluggova ( sta cu ..... )
Quote:
PSP Mix Pack NIJE ogoljena verzija VW. RTFM!  Mix bass pogotovo. Prochitaj upute i odmah che ti biti jasno da uobichajene kontrole (npr. treshold) rade sasvim drugachiom logikom od ostalih kompresora i sa fixnim omjerom kompresije. Vjeruj mi, nakon apsolviranja manuala promjenit chesh mishljenje. U zadnjih par aranzhmana gotovo i ne koristim EQ na basu, a prije mix bass-a sam izrazito agresivno EQ-ao baseve.
|
Radim sa njima vec 3 godine i osobno ih jako volim ( kao i ceo PSP set ) ali tako su i oni napisali na svajtu . A ogradio sam se o mix bassa i ostalog ..... saturator volim ( mada ne mislim da je nesto izuzetan ) i mislim da je Voxengo analog flux korak napred . Mix bass sam doziveo kao mushy .....
Quote:
Tochno ime je: Refined Audiometrics PLPar EQ. Cjena "sitnih" 1000 .
|
http://www.algorithmix.com/en/peq1_order.htm
Na to sam mislio , ako volis takve eq , definitivno bolji ... zadnja cena koju znam je bilo nesto oko 2000 $ , sada je verovatno pala . Probaj pa iznesi utiske .....
Quote:
No iskustva imam dosta, i vjerujem svojoj prosudbi dovoljno da na temelju nje iznesem i nekakve sugestije.
|
Siguran sam u to , drago mi je da te imamo na forumu
Pozdrav