Quote:
Originally Posted by Max
Mislim da maaaalko gresis , isprva sam mislio da je izotope losh , ali kad naucis spravu , po meni samo MD3 moze da da lepse rezultate ( necu da kazem nenadjebiv  , jer je ovo licni stav )
|
Jebi ga... imam averziju prema ALL-IN-ONE rjeshenjima, prema EQ-ima koi nude "samopodeshavanje" i generalno prema alatima na chiji GUI dizajn je potrosheno vishe sati rada nego na sam engine. Naravno, moguche je i da sam jako u krivu, ali to bi stvarno bila rijetka iznimka.
Quote:
Originally Posted by Max
Kako sam bio sretan kad sam pobegao od r compa .......  , mozda je agresivan za elektroniku , ali je pregrub i grainy za kvalitetniju produkciju , a opet je tu PSP wv , koji je za klasu ispred r compa , pa boga mi i PSP mix packa , koji mu dodje oguljena verzija ( kad se radi o compresorima ) a licno mi je pseudo stereo i stereo pack spasao guzicu vise puta 
|
R-Comp nikako nie alat koi mozhe zamjeniti PSP-VW. IMO, to su dva alata s razlichitim namjenama. VW jest nezamjenjiv, ali i R-Comp takodjer... pogotovo kad je u pitanju individualno komprimiranje instrumenata. Urnebesno je precizan, i uistinu jedan od rijetkih kompresora na koima je bolje ARC pustiti ukljuchen. VW stvara puno harmonika (saturaciju), a na nekim elementima to zna i smetat. Osim toga s malo vechim "knee-om" VWrado "pojede" attack i tako subjektivno pojacha zvuk pojachavajuchi "sustain", no efektivno takav element pojede 4 puta vishe prostora u mixu.
PSP Mix Pack NIJE ogoljena verzija VW. RTFM!

Mix bass pogotovo. Prochitaj upute i odmah che ti biti jasno da uobichajene kontrole (npr. treshold) rade sasvim drugachiom logikom od ostalih kompresora i sa fixnim omjerom kompresije. Vjeruj mi, nakon apsolviranja manuala promjenit chesh mishljenje. U zadnjih par aranzhmana gotovo i ne koristim EQ na basu, a prije mix bass-a sam izrazito agresivno EQ-ao baseve.
Quote:
Originally Posted by Max
.... algorithmix ???
|
Tochno ime je: Refined Audiometrics PLPar EQ. Cjena "sitnih" 1000 USD
Quote:
Originally Posted by Max
... po tvom ukusu ???
Pozdrav
|
Naravno. Sve ovdje napisano je IMO i po mom ukusu. Bio bih idiot kada bih tvrdo drugachije i kategorichki odbio moguchnost pogreshne procjene. No iskustva imam dosta, i vjerujem svojoj prosudbi dovoljno da na temelju nje iznesem i nekakve sugestije.