View Single Post
Old 11-05-2006, 09:42 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Reverbi - generalni principi

dobos obavezno, mada ne volim (ne umem) da pravim reverbe za dobos duze od 0.4ms, i to je mnogo.. uvek mi zazvuci nekako ruzno, a kad slusam stranu produkciju, ima ih i to podosta. Kick nemam obicaj, uglavnom mi treba jaka tacka, reverb mi to zaprlja. Slazem se da je korisno u nekim drugim zanrovima. Gitare zavisi. Volim da stavljam delay na neke git. teme, a rifove skoro uvek ostavljam suve. Na cleanovima (mada i toga ima premalo kod mene) volim da se poigram, mada i to maximum 1s.
Vokali... ehm... jos nesto sa cim ni ja nisam nacisto. Verovatno zato sto nemam lexicona pa da pustim nesto kvalitetno i dugacko... Uglavnom kratki i mekani roomovi. Ponekad volim da ostavim puno, zapravo SAMO early reflections, daje mi neku "privatnu" atmosferu vokalu, narocito ako je sniman u losim akustickim uslovima, i nedisciplinovan pevac koji je pobegao od mic-a u emotivno kljucnim momentima. Za ovo Wavesi mogu da posluze, ali Art Acoustic mi je nova ljubav..
Na zadnjem albumu sam 11 pesama zavrsio po tom receptu - dva razlicita kratka za snare, kratki room za sve vokale (dosta repovanja), i poneki delay za gitare/vokale. Doduse, kada ima potrebe da od dobosa napravim specijalni efekat kante, onda se pusta svasta..
Arthur is offline   Reply With Quote