View Single Post
Old 08-05-2006, 09:01 PM   #14
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Razvoj efekata na GPU-u

Quote:
Originally Posted by boggy

@Idekius..
Ako si uspeo da napravis konzolnu aplikaciju ili vise njih, za DSP efekte ti i ne treba fundamentalno vece znanje programiranja... GUI je posebna prica... konkretno nebitna u ovom slucaju... dugmici mogu da se setuju iz komandne linije ili sa tastature...

bogi
Zezao sam se ja malo sa C++, posle sam digao ruke, shvativsi da je to ogromna oblast i da se ne moze sve u zivotu.
Moja tvrdnja da su DSP efekti "bolji" je upravo zasnovana na delimicnom poznavanju C++. Naime, poznat mi je veliki problem sa kojim danasnji programeri vode bitku, a to je optimizacija software-a. Kod PC-a je hardware toliko sharen, da progaramerski timovi imaju ozbiljan problem da predvide sve moguce kombinacije. Programer za DSP aplikacije nema taj problem, unapred zna sta ce da pogoni njegov program.
Iz C++ cak imam i neku dipolmu sa radnickog univerziteta u Nisu, ali... moje znanje je minorno..., a radio sam u MS Visual Studio, mislim da je tada bila aktuelna verzija 5... proslo je dosta vremena...
A prva konzolarna aplikacija koju sam napravio je kompajlirana upravo borland kompajlerom koji si pomenuo

Od cele price sam odustao jer sam shvatio da je to zaista ogromno polje koje zahteva puuunoooo rada, a kda nesto radim, ili radim do maximuma, ili ne radim uopste... Tako da je zbog svoje zahtevnosti C++ otpao, a ja nastavio da se usavrsavam po pitanju muzike...

Inace, onima koje C++ zanima, a malo znaju o njemu, savetujem knjigu "C++ za 21 dan", izdanje kombib-a iz Chacka(komjuter biblioteka). Jeste da je naslov knjige prilicno kretenski, ali je knjiga odlicna...

Last edited by idekius; 08-05-2006 at 09:08 PM.
idekius is offline   Reply With Quote