Quote:
Originally Posted by sasaristic
Ima Dule u tvojoj prici pomalo istine, mada za druge dve tesko da bi takve zamerke mogle da stoje bas izricito.Prvo obe pesme imaju ,da tako kazem flow, i nesto od post grunge forme koja u prvom redu insistira na lepoti linija vokala, a ja mislim da su Saletove odlicne( a i iskreno kod nas nisam cuo nijedan bend koji bi mi zvucao u tom smislu svetskije)....
|
Nisam ni rekao da nemaju, problem je ?to jetaj flow u sve tri vrlo sličan, toliko da pesmama fali malo identiteta. A da li kod nas ima ili nema takvih pesama je potpuno irelevantno, on se nte takmiči ovde već tamo, a u odnosu na ono tamo, nedostaje tih par stvari da bi to bilo dojajno.
Quote:
drugo sto se harma tice...nigde to nije klasicno okretanje jednostavnih akorada bez debelo naglasenih pozadinskih linija koje daju draz i vezuju linije pevanja sa delovima bez vokala.Sto se tice refrena, po meni ih ima i jeste da harmonijski ne izlaze iz neke zadate matrice strofa ali definitivno dizu i covek prosto moze da oseti novi visi nalet energije.Ovo je ipak vise neka FooFighters filosofija, tako da neki reper forme i logike same pesme pre treba traziti u bendovima takvog tipa.
|
...?to ne menaj da mu sve tri pesme liče jedna na drugu, i da nema mnogo, mnogo takvih bendova. Pazi kad krene? da tra?i? kritiku za ortakov projekat, mani se odbrane, ja ga ne napadam. Moj muzički ukus je najbla?e rečeno eklektičan (sva?tojed) tako da pesme posmatram u okviru tog stila koji on radi. Ove tri pesme nisu hit, a ja sam poku?ao da dijagnosticiram ?ta nije u redu. Da je sve u redu, ne bi ti post-ovao te pesme ovde nego bi on već svirao negde sa bendom u kanadi i upravo snimao u studiju prvi album za jaku izdavačku kuću. Identitet JESTE veliki problem, naročito kad si u okru?enju u kojem se tra?i ne?to novo i sna?no jer je na stotine i stotine ovakvih bendova. Znači kao ?to rekoh, ti pita? ?ta i kako, a mi ukazujemo na mane da bi čovek mogao da ispravi. Imati recimo pesmu koja ima strofu IV - VIm, harmonski puta 4 sličnog bpm-a i slične melodije pevanja a zatim VIm - IV nije ba? dobar znak, koliko god ovako fantastično zvučalo kad ti ka?e? "nigde to nije klasicno okretanje jednostavnih akorada bez debelo naglasenih pozadinskih linija koje daju draz i vezuju linije pevanja sa delovima bez vokala.Sto se tice refrena, po meni ih ima i jeste da harmonijski ne izlaze iz neke zadate matrice strofa ali definitivno dizu i covek prosto moze da oseti novi visi nalet energije". Mislim ovo vi?e govori o tome da se tebi sviđa materijal, da veruje? u drugara i drag ti je, kao i da generalno voli? taj stil muzike. Ali ti nisi prosečan konzument, imaj to u vidu!