View Single Post
Old 07-05-2006, 03:08 PM   #5
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Produkcija prelaza na bubnju

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
Ovo mi je najtezi deo:
Kako producirati racktoms i floortoms? Trazim zvuk koji je sto manje "boing" a sto vise "kozni". Govorim o savremenoj rock/metal produkciji, a kada spominjem bubanj, mislim na neproducirane varijante zivog bubnja, ili DFH (dakle nista producirano/poluproducirano tipa BFD....)
Kejkz je sjajno objasnio, ja bih dodao ne?to drugo... Koji konkretno bubanj koristi?? Ono ?to te zbunjuje mo?da ako se radi na primer o DFH Superior-u a ako si ranije koristio ofarbane samplove bubnja je to KOLIKO MNOGO mora da se procesuje neki element bubnja. Znači stavljanje tone kompresije i ekvilajzer koji izgleda kao skija?ka skakaonica na olimpijadi nisu ni?ta neobično. U su?tini svi heavy bubnjevi su rađeni tako ?to se kompresuje do imbecilnosti zatim postoji sečenje negde u srednjima na EQ-u i onda se radikalno dodaje iznad 3-4 kila i negde u basevima. Jedini izuzetak je u poslednje vreme dobo? gde se sa onih tak tak zategnutih visokih dobo?a gde su rednji isečeni prelazi na tuplji zvuk koji ima srednje i koji izlazi napolje kroz onu rupu koja se logično pojavi u srednjima kad i gitare i bas izbu?i? u tim istim frekvencijama.
Mo?e? na Toontrack sajtu da pogleda? tutorijale gde se mogu naći i settings za waves plugove, onako kako su ih oni koristili da bi ofarbali bubnjeve u demo pesmama na sajtu. Dve demo pesme su radili bubnjar i gitarista iz Meshuggah, pa je to taj neki ekstreman bubanj. Ako ne mo?e? da se snađe? na sajtu, poslaću ti ja to, mislim da nije toliko veliko.
Dushan_S is offline   Reply With Quote