View Single Post
Old 04-05-2006, 08:10 PM   #10
Adi
Member

Adi's Avatar

Default Re: Behringer Ultra gain 2200????

Quote:
Originally Posted by boggy
Zdravo Adi,

Ajd i ja da se ukljucim... po mom iskustvu (koje nema veze sa muzickom produkcijom), dotakao si se teme o kojoj je besmisleno diskutovati... svi mikrofonski preampovi su manje vise razliciti, slicno kao i mikrofoni... tu postoje samo skupi i jeftini ako ces da ih meris... inace kvalitet je tu relativna stvar.... sa nekim mikrofonima i onim sto snimas mogu zvucati dobro... a sa nekim ne...
Uvek se pravi neka licna "dobitna" kombinacija od izvora zvuka i prostorije + mikrofon + preamp... bilo sta izmeni u tom lancu i sve zvuci drugacije... i tu se diskusija zavrsava, jer je preamp samo jedna OD karika.

E sad dolazimo do pitanja koja je kombinacija dobra... pa da ti unapred odgovorim... to bi morao sam da procenis... cak i ako nisi u stanju, tvoj ukus i osecaj su jedini merodavni kriterijum za to... drugi nacin je slusanje tudjih merodavnih kriterijuma...

Definitivno mislim da nema odgovora na tvoje pitanje u ovom slucaju ne zato sto niko nece da ti odgovori, nego sto moras da odgovoris sam na to pitanje... na kraju ti to radis i ti si na vetrometini...

Oba uredjaja nisu u nekoj top klasi da bi se sada neko zanimao da li postoje razlike u nijansama ili ne, pogotovo ako, recimo, niko nema taj tvoj mikser da bi to uporedio....

Prema tome, imas preampove... ako su ti ispravni, radi sa njima i uzivaj...

Ma znam, da si planirao da umesto behringera kupis Grace Design M101, ili jos bolje, Earthworks Audio 1021, verovatno ne bi na ovu temu ni diskutovao

pozdrav

bogi
Slazem se delimicno sa onim sto si rekao. No kako upariti onda dobitnu kombinaciju koja mi odgovara, pa zar da promenim 100 preampova i mikrofona dok ne pogodim. Mora postojati ipak neko merilo. Meni svacije iskustvo pomalo znaci, neko mi pomogne vise a neko manje, tako formiram sliku o onome sto mi zaista treba, isprobam pa ako mi odgovara. Na primer Tiki mi je preporucio KRK monitorce koji mi veoma odgovaraju za moje potrebe, pa u tom pravcu i pokrecem tridove, polako slapam kockice u celinu, pa poslusam ili isproban, ili odem na strane web lokacije proverim, ali neko mi mora dati osnovnu ideju. Gde je puno savetnika valda ce biti i neke mudrosti. U svakom slucaju hvala sto si se i ti ukljucio.
Pozdrav
Adi
Adi is offline   Reply With Quote