Zdravo Adi,
Ajd i ja da se ukljucim... po mom iskustvu (koje nema veze sa muzickom produkcijom), dotakao si se teme o kojoj je besmisleno diskutovati... svi mikrofonski preampovi su manje vise razliciti, slicno kao i mikrofoni... tu postoje samo skupi i jeftini ako ces da ih meris... inace kvalitet je tu relativna stvar.... sa nekim mikrofonima i onim sto snimas mogu zvucati dobro... a sa nekim ne...
Uvek se pravi neka licna "dobitna" kombinacija od izvora zvuka i prostorije + mikrofon + preamp... bilo sta izmeni u tom lancu i sve zvuci drugacije... i tu se diskusija zavrsava, jer je preamp samo jedna OD karika.
E sad dolazimo do pitanja koja je kombinacija dobra... pa da ti unapred odgovorim... to bi morao sam da procenis... cak i ako nisi u stanju, tvoj ukus i osecaj su jedini merodavni kriterijum za to... drugi nacin je slusanje tudjih merodavnih kriterijuma...
Definitivno mislim da nema odgovora na tvoje pitanje u ovom slucaju ne zato sto niko nece da ti odgovori, nego sto moras da odgovoris sam na to pitanje... na kraju ti to radis i ti si na vetrometini...
Oba uredjaja nisu u nekoj top klasi da bi se sada neko zanimao da li postoje razlike u nijansama ili ne, pogotovo ako, recimo, niko nema taj tvoj mikser da bi to uporedio....
Prema tome, imas preampove... ako su ti ispravni, radi sa njima i uzivaj...
Ma znam, da si planirao da umesto behringera kupis Grace Design M101, ili jos bolje, Earthworks Audio 1021, verovatno ne bi na ovu temu ni diskutovao
pozdrav
bogi