View Single Post
Old 04-05-2006, 05:44 PM   #29
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: pitanje

Quote:
Originally Posted by idekius
Boggy, bez obzira sto sam u poslu, do guse, rado cu izaci u susret.
Ma ovo je aktivizam... dobrovoljno... nema zurbe, radi pos'o, zaradjuj za 'lebac...

Quote:
-Jedini nacin da se to izvede je postojanje zadatih traka koje ce jednostavno da se saberu, sa faderima na nuli. Dakle, bez podesavanja panorama, bez sredjivanja nivoa... itd...
Mislis na mono mix?
Mislim da bi trebalo regularno barem panovanjem spremiti nekoliko stereo traka.... podesiti nivoe tako da kada se saberu ne zaklipuju i izvesti to u 32bitni fixed point wav... neka bude 48kHz da ne budu fajlovi dugacki...
Znaci mislim da bi trebalo jos nesto uraditi snimcima, ali minimalno...

Quote:

-Upotreba diter shapera treba da izostane. Na karticama postoji samo jedan koji do duse ima vise kombinacija (barem kod mene), a u sequenzeru postoji niz diter shapera (Waves, Apogee, Ozon...)
Moze li na kraju nuendo da eksportuje 32bitni wav?

Quote:

Samo tako moze da se izbegne pristrasnost... ako ja preferiram sabirnicu Nuenda pa se tu razmahnem u mixu, a na CW odradim rutinski... to je daleko od realnog..
Mislim da ne treba da se razmahujes uopste... cilj je sve samo pripremiti i sabrati... a ne pokazivati ko ce od vas svih to bolje da smiksa... na kraju, rezultati i ne moraju da budu merodavni, svako rezultate neka tumaci kako god zeli... spremamo fajlove za test, univerzalne namene...

Quote:

E sad... moze li neko da da trake za test?
E ajmo detalje,... predlog mikrofona, bubnjar, bubnjevi, sample rate 48kHz, snimanje 24bita eksport 32bita itd... bez odsecanja, ditheringa i noise shapinga i sample rate konverzije bilo kakve vrste.... kako da se pripreme stereo trake, koliko da ih bude,....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote