Quote:
|
Originally Posted by idekius
Boggy, bez obzira sto sam u poslu, do guse, rado cu izaci u susret.
|
Ma ovo je aktivizam... dobrovoljno... nema zurbe, radi pos'o, zaradjuj za 'lebac...
Quote:
-Jedini nacin da se to izvede je postojanje zadatih traka koje ce jednostavno da se saberu, sa faderima na nuli. Dakle, bez podesavanja panorama, bez sredjivanja nivoa... itd...
|
Mislis na mono mix?
Mislim da bi trebalo regularno barem panovanjem spremiti nekoliko stereo traka.... podesiti nivoe tako da kada se saberu ne zaklipuju i izvesti to u 32bitni fixed point wav... neka bude 48kHz da ne budu fajlovi dugacki...
Znaci mislim da bi trebalo jos nesto uraditi snimcima, ali minimalno...
Quote:
-Upotreba diter shapera treba da izostane. Na karticama postoji samo jedan koji do duse ima vise kombinacija (barem kod mene), a u sequenzeru postoji niz diter shapera (Waves, Apogee, Ozon...)
|
Moze li na kraju nuendo da eksportuje 32bitni wav?
Quote:
Samo tako moze da se izbegne pristrasnost... ako ja preferiram sabirnicu Nuenda pa se tu razmahnem u mixu, a na CW odradim rutinski... to je daleko od realnog..
|
Mislim da ne treba da se razmahujes uopste... cilj je sve samo pripremiti i sabrati... a ne pokazivati ko ce od vas svih to bolje da smiksa... na kraju, rezultati i ne moraju da budu merodavni, svako rezultate neka tumaci kako god zeli... spremamo fajlove za test, univerzalne namene...
Quote:
E sad... moze li neko da da trake za test?
|
E ajmo detalje,... predlog mikrofona, bubnjar, bubnjevi, sample rate 48kHz, snimanje 24bita eksport 32bita itd... bez odsecanja, ditheringa i noise shapinga i sample rate konverzije bilo kakve vrste.... kako da se pripreme stereo trake, koliko da ih bude,....
pozdrav
bogi