Quote:
|
Originally Posted by kejkz
Koliko je kasnjenje, kada se snima preko Creamware-ovog okruzenja nazad u host program? Kada sam ja radio, bilo je bas veliko, cini mi se oko sekund skoro kada se snimalo, a kada se slusalo sve radilo u realnom vremenu. Sto je svakako bitnije, ali meni barem cudno. Mozda sam u to vreme radio na losem kompjuter.
Hvala unapred!
|
Nema kasnjenja... Cak me chudi da ga je ikad i bilo?!? Ja CW poznajem od verzije software-a 2.01 (jos uvek se nije zvao Scope, vec Pulsar) i nikad tih problema nisam imao. U sekvecneru odaberem ASIO Scope, CW Plugove kachim u project-u karte (XTC ne volim, pa ga i ne koristim), plugovi rade sa 0 latencijom... u Nuendu koristim native i UAD-1 efekte, Nuendo lepo odradjuje latency compenzaciju... stim sto ne izvozim kao ranije preko buseva trake u CW mixer, pa da tamo koristim CW plugove, vec pravim ASIO kanale u projectu preko kojih idu efekti i buseve u Nuendu za njih, pa CW efekte koristim preko send-a u Nuendu. Prosto, jednostavno, efikasno...
To jedino ne vazi za efekte koje koristim prilikom usnimavanja da bi onome ko svira, ili peva, pravio stimung....
Nisam te opet bas najasnije razumeo, ali... nikakvo kasnjenje se ne desava... Cak... ja pri mixu dizem latenciju na 23ms, da ne bih gazio CPU, a ne desava se nista i dalje nista sto bi moglo da lici na kasnjenje.
Sad, kada snimam recimo klavir i koristim neki VST, onda latenciju spustim na 4, ili 7ms...
Ispada da pevam pesme o prednostima Nuenda 3.2, ali... software je stvarno ovaj put dobro odradjen i pruza sasvim optimalne uslove za rad...