View Single Post
Old 04-05-2006, 04:43 PM   #23
kejkz
banned

Default Re: pitanje

Cao Boggy,
bubnjevi su stvarno najbolja varijanta kada je ovakav test u pitanju, ili neki lep koncertni klavir u velikoj prostoriji sa puno prirodnih odzvanjanja, bez ikakvih efekata. Ali, ja ovakav test u mojoj maloj sobici ne mogu da izvedem ni u ludilu, pogotovo sto vise nemam ni eksterne AD konvertore, vec samo dva balansirana ulaza na mom rme-u. Jedino sto mogu da snimim su vokali, ili da napravim virtuelni test, a mislim da to ne bi bilo zadovoljavajuce.. Sve drugo u mojim trenutnim uslovima na nesrecu otpada.

Pa ovako nekako odgovorih i Arturu, takodje veliki pozdrav!

Quote:
Originally Posted by idekius
Neznam sta zoves offline procesiranjem
Mislim na proces renderinga, gde se van realnog vremena izbacuje mixdown koristeci procesorsku i DSP snagu, bez slusanja ili snimanja, sto je obicno mnogo brze, mada nekada daje cudne snimke zbog upotrebljenih efekata. Znam da to nije bilo moguce pre tri godine kada sam radio sa Creamware-om, ni u klasicnom ni u XTC modu. Jedino (mada isto tako solidno resenje) je bilo realtime export iz Cubase-a ili Nuenda. Logic je takav nacin export-a radio od uvek. Mislio sam da se tu mozda nesto u medjuvremenu promenilo.

Koliko je kasnjenje, kada se snima preko Creamware-ovog okruzenja nazad u host program? Kada sam ja radio, bilo je bas veliko, cini mi se oko sekund skoro kada se snimalo, a kada se slusalo sve radilo u realnom vremenu. Sto je svakako bitnije, ali meni barem cudno. Mozda sam u to vreme radio na losem kompjuter.

Hvala unapred!
kejkz is offline   Reply With Quote