Re: RME i Lynx sa NUENDO sta kazu ostali
Ne bih rekao da Lynx bolja od RME, samo malo drugacije koncipirana. Koliko sam video Lynx u ponudi ima veoma mali broj kartica u poredjenju sa RME. Istina da u startu kada kupite Lynx imate neke prednosti (vece navedene-integrisan AD/DA) dok kod RME treba da napravite konfiguraciju koja vam najbolje odgovara poslu ( mislim na HDSP PCI AudioLINK, HDSP96/52, MADI...i odgovarajuci konverter-bilo koji ne samo RME). RME takodje koristi Xilinx DSP, i koliko vidim iz prilozenog Boggy-jevog izlaganja i bazirana je na istoj filozofiji "nadogradnje" BIOS-a. Buduci da sam imao RME Multiface, a sada imam DIGI sa ADI 8 DS mogu samo da potvrdim da se ponasaju kao i Lynx . Sama cinjenica da nije dovoljan samo restart racunara po instalaciji update-a BIOS-a nego i njegovo potpuno iskljucivanje kaze da se radi flashovanju BIOS-a novim firmware-om.
Probao sam da na HDSP PCI umesto Multiface zakacim DIGIFACE, desilo se to da je PCI prepoznala novi box i automatski prekonfigurisala interni mikser i rutinge (cak i u Cubase !!!!) bez bilo kakvih intervencija i sve je radilo kao podmazano. Evo slicice Boggy, nije nesto velika ali se vidi dovoljno, i moram da primetim da se ove kartice (PCI i CARD BUS verzija) razlikuju od ranijih- crne su i imaju nesto drugaciji raspored elektronike na sebi.