Evo da prokomentarisem opservacije:
Quote:
Originally Posted by kejkz
Lynx two je sjajna karta i bila je moj prvi izbor, ali posto nisam nesto bio pri parama, odlucio sam se za rme hdsp9632.
|
To je OK razlog.
Quote:
obe karte imaju xilinix spartan cip, ne znam koji je na rme kartama, isto se moze reprogramirati po potrebi, u tom su delu vrlo slicne.
|
Nebitno je koji i koliki je Xilinx cip... svi imaju svoje prednosti i mane, ali su slicni po funkciji, razlikuju se po brzini i velicini... potpuno razlicit tretman imaju u kvalitativnom smislu... posto nemaju nista "zakovano" u arhitekturi vec samo mnogo, ali zaista mnogo osnovinih celija svakog digitalnog sistema, bio on procesor, DSP ili RS232 UART chip... sve ostalo je u rukama RME i Lynx kao firmi...
Quote:
Prednost Lynx-a je nizi nivo suma, konverzija semplrejta na digitalnim ulazima u realnom vremenu, dithering na karti i ovojeno podesavanje za osetljivost po paru kanala po onome cega se secam iz brosure.
|
Nizi nivo suma? "Majstor" koji u Lynx projektuje stampane ploce nije nadobudan nego cita knjige, uci i to primenjuje "bez milosti"... slobodan sam da to prokomentarisem samo gledanjem u njegovih ruku delo... opet skolski primer za odlicno baratanje Signal Integrity teorijom.
Konverzija sample rate-a je poseban Cirrusov sample rate conversion chip, razvijen za high-end primene u velikim digitalnim mikserima... danas samo postoje mrvicu bolji cipovi, i iza toga mnogo dalje su Weiss/Lake/Z-Systems sa svojim POW-R i njima slicni.
Osetljivost, ako mislis na -10dBV i +4dBu, je resena atenuatorima na analognim ulazima i preko drajvera time upravlja rele, kao preklopnik... cak ce i cuje kada "cakne" kad prebacis, bolje realizacije nema.
pozdrav
bogi