Quote:
Originally Posted by Oggy
Ima li smisla ulagati u Yamahu pored postojeceg SSL i Neve mixera...?
Pitanje ti je nejasno.
Ako vec imas pomenuti mixer, mozda ima, a mozda nema smisla.
Ako ga nemas, definitivno ima smisla uzeti Ultragain ako ga zelis koristiti za home recording, a ne za ozvucavanje probe benda.
Ultragain je jedan od najboljih low budget preampa i to ti govorim iz svog skromnog iskustva.
Nosi se sa preampima u duplo pa i vise skupljoj klasi bez problema, a svakako je bolji od mixetica Behringer klase (  Paradox...), pa makar na njoj pisala Yamaha.
Licno bih, za potrebe snimanja pre koristio (i koristio sam dosta dugo) Ultragin od Yamahe MD.
Bitno je samo koga snimas i kolio si vest, ostalo su nijanse.
|
Oggy, odgovor bi mogao biti malo detaljniji oko odgovora MG preamp vs. Ultra gain preamp. (Nemoj da se ljutis!) Pitanje je krajnje jasno. Znaci da li pored POSTOJECE (Koja se vec poseduje) Yamaha MG serije ima smisla uloziti u Behringer Ultra gain 2200. Interesuje me da li postoji neka znacajnija razlika u Mic preampu koja je u mikseti i Ultra gainu sto se tice samog kvaliteta zvuka i mogucnosti, a ne da li zavisi od spretnosti, posto spretnost tek treba da steknem.
I jos sto se tice spretnosti, napisao sam da zelim odgovor od iskusnijih!!!, Sto znaci da pitanje ne postavlja neka preterano iskusna osoba a posto znam iz drugih threadova da si bas ti radio sa Behringer Ultra gain 2200, mislio sam da ces mi sa malo vise cinjenica to potkrepiti. Nisam nigde nasao da je neko postavio slicno pitanje. Ja sam ti bivsi PC korisnik koji je malo vise davao na zvuk i nista vise, ali se do sada nisam upustao u ozbiljniji rad sa zvukom, no posto je iskrsla potreba ukljucio sam se u rad ovog foruma, potpuno uveren da cu dobiti veoma jasne i kvalitetne odgovore. Jos me niste do sada razocarali. Od Tikija sam dobio veoma dobra savet o monitorcima za home recording.
I jos, od kada su Behringer miksete i Yamahine u istoj kanti za smece??? Koliko znam MG serija nije uopste losa, govorim o Home Recording varijanti. Slazem se da su Allen&Heath mnogo bolja varijanta, ali to je od 1000eura pa nadalje. To je vec previse samo za home recording varijantu, meni to vise lici za potrebe ozbiljnog studija ili live svirki, itd. Ja necu imati live svirke a niti biti u stanju da zaradjujem neki veliki novac od snimanja. Dakle, sva pitanja su usmerena na kvalitetan Home recording, koji bi mogao liciti pomalo na profi, to je sve.