Quote:
Originally Posted by Arthur
......koji se interno sabiraju u analog out, sa kojeg sam snimao nazad u Nuendo. ....
|
Ako si
stvarno kablom napravio analogni loopback za ovu akciju... napravio si jos jednu (
suvisnu) D/A->A/D konverziju... a to se poprilicno moze cuti...
Recimo u svakom A/D konvertoru postoje analogni LowPass filter i digitalni antialiasing filter, na 44.1kHz postoji cak i brickwall LP filter po standardu na 22.05kHz... koji sluze za to da se sum sa visih frekvencija ne translira u cujni opseg modulacijom ... sve to, i jos svasta nesto, cak ni ne spominjem greske u konverziji koje su apsolutna neminovnost, ima uticaja...
Pod uslovom da si to stvarno uradio:
Najbolji nacin da se test uradi kako valja je da se iskoristi neki virtuelni digitalni interfejs na kartici koji nema problem sa ovim... i da se zaobidje bilo kakva akcija na bitovima miksa... loopback treba da se "zavrne" digitalno i da ne napusta karticu... sa koliko god bitova moze da se izvuce...
Sta znaci "da ne napusta karticu"? Pa da se loopback ne pravi kablovima preko interfejsa za spoljni svet nego da se signal pokupi direktno iz DSP... samo u tom slucaju je mixer u DSP pod istim tretmanom kao i Nuendov mikser.
Lynx L22 to ima, iako ima samo dva stereo in/out analogna i dva stereo in/out digitalna... ukupni broj interfejsa koji on prijavljuje operativnom sistemu je 8 (osam) stereo in i 8 stereo out kanala... tako da bih ja u ovom slucaju "mixdown" INTERNO u njegovom mikseru prevezao na neki od virtuelnih ulaza kartice i to pokupio Nuendom, da sam na tvom mestu....
Lynx cak podrzava 32bitni fixed point audio... sto je isto dobra stvar...
Napominjem da nemam ni najmanju nameru da reklamiram firmu Lynx Studio i njihove proizvode, nego samo navodim primer, posto je to jedina profesionalna audio kartica koju imam i koju koliko toliko poznajem... u cilju da pomognem da se ovaj test uradi korektno ako vec mozda nije.
Nije lose napraviti kratke wav fajlove koje i drugi mogu cuti... ako Rumski ima problema sa bandwidth-om, pomocicemo mi ovu akciju, tako da ga necemo time opterecivati... samo izaberite karakteristicne deonice, hostovacemo ih na nasem sajtu...
Dobro snimljeni, zive cinele i ziv dobos su inace odlicni za ova testiranja, i to smo vec iskusili... drago mi je da je Arthur dosao do istog zakljucka, odnosno potvrdio nase opservacije... ako ikada i ikakve razlike postoje, onda su one najvece na cinelama i dobosu i tu se najlakse cuju...
Ako neko ima jos neki predlog neka se slobodno javi
pozdrav
bogi