Quote:
Originally Posted by LACKY
Vrlo je to komplikovano zaobici mad bi se moglo.
Kod nas postoje dve fabrike diskova gde se stampa 90% domace produkcije(ima par iznimaka koji sve rade vani). Jedna je Grand a druga Pink.
To bi covek morao sam da pojuri jer ljudi sa kojima komuniciras u izdavackim kucama su potpuno ne zaintersovani a i neupuceni u tu problematiku.
Jednostavno, kada zavrsis projekat izvodjac uzme svoj gotov materijal, i ti gubis svaki uvid sta se dalje desava.To je prva opcija.
Ili u najboljem slucaju, odes do izdavacke kuce i odneses materijal, pa ako te poznaju popijes sa nekim kafu, malo razgovarate pa ako smaras sa DDP-om svi se razbeze. i to ti je to!
|
Ok, to je vazno znati, ako to nije klijentu bitno, to je njegov problem, a koliko vidim najcesce nije.
Vazno mi je samo da znam da ako iko zeli da ne uprska na kraju price, da mu je to koliko toliko moguce da kontrolise.
Sve bolja i bolja oprema se koristi... a to se na kraju bukvalno baci na neki racunarski rezac.... nekad se zapitam cemu sve te "munje" prethodno...
Mislim ima donekle smisla, ali steta je...
Dobro je sto se barem napolju moze dobiti dobro narezan master cd... to je ipak neki kompromis.
pozdrav
bogi