View Single Post
Old 01-05-2006, 01:24 PM   #21
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Pitanje za Boggy-a

Quote:
Originally Posted by p.e.r.u.n.
Pazi, Dule, obori ga u Sound Forge-u desnim klikom, u samom programu treba da meris da bi uocio razliku... to sigurno... Prica je o razlici izmedju njihovog CDa i naseg rezanca... Pusti sam dither, to moze bolje, ima standaloneova koji to lepo rade... Nisam dvaput drndao, nego na A/B testu posle, nas finalni CD ( a znas i sam da su to na kraju Masteri u ovoj zemlji, jebi ga ), zvuci kao dupe naspram fajla 24bita ili njihovog Referentnog!!! Razumes? Nemam ja frku, uradili su oni to na kraju, nego me nervira kad skapiram sta godinama radimo, jer, kao, nema veze... sitnica!!!

Pozdrav...
Bogi je već rekao pone?to, ali ne znam da li si pomi?ljao na ne?to jednostavno: Ti kad upoređuje? pu?ta? narezano sa CD-a koji je odvojen CD ili sa kompjuterskog CD-a? Jer ako je odvojen cd, mo?e se recimo raditi o tome da je neka glupost, tipa da kablovi kojima je cd priključen koji su mo?da različiti od onih kojima je vezana zvučna kartica u kombinaciji sa verovatno lo?ijim konvertorima na cd-u u odnosu na konvertore kartice čine svoje... Ne svira ni svaki CD isto konačno. Kad se fajl spusti dither-om na 16 bita razlika bi trebalo da je tolika da je jedva primetna, naročito kod muzike koja je jako kompresovana i nije suptilna ?to se tiče dinamičkih razlika, ako je primetna onda si u pravu da ne?to nije u redu. Probaj sa nekim drugim ditherom. A konačno ako si spu?tao dither pa rezao u kompjuteru, mo?e? probati da snimi? sa nekim dobrim eksternim CD rezačem tako da zaobiđe? konverziju u 16 bita, ako ima? pristup nekom pa da vidi? kolika je razlika.

A konačno i to, mo?da tvoj CD tako re?e audio CD-a. CD ne mora imati nikakav problem kod data CD-a ali rezanje audio cd-a nije savr?ena 1:1 kopija, nikad, ?to zbog samog uređaja, ?to zbog medija i gre?aka na disku.
Dushan_S is offline   Reply With Quote