Quote:
Originally Posted by Nemania
Ma sve je to OK, sto se tice sync-a oni zajedno rade, sto znaci da kada pustim pley u cubase-u aktivira se i u reasonu i suprotno, ali problem je sa midijem,jer kada prvo startujem cubase i povezem preko ReWire sa reasonom midi radi samo u cubase-u a u reasonu pise da proverim setings, a ako prvo startujem reason pa cubase, midi u reasonu radi ali ne i u cubase-u. Neznam u cemu je problem i mnogo me nervira  !!!???
|
kad meni netko donese projekat u reason, ja prvo iz njegovog sequncera exportiram aranzman kao midi file i importiram ga u cubase. onda iskjucim sync u reasonu, tako da kad krene cubase ne krene i reason sa svojim aranzmanom i da se sve ne udupla.
u cubaseu zatim podesim midi portove i midi kanale prema reasonu.
onda okrenem reason i one kabele spojim pojedinacno za svaki rewire chanel.
na ovaj nacin ne koristim istovremeno oba sequencera, nego sve (midi) radim u cubaseu.
jedino sto me jebe je, sto reason nema (ili ja ne znan podesit) stereo rewire kanale, nego je samo main stereo a ostali su dupli mono. i to nekako funkcionira jer kanalima podilin panorame i sparim ih dva po dva, ali problem nastaje kad treba nesto insertirat. tad moram takva dva sparena mono kanala poslat u grupu.
mislim, nije to sad neki veeeliki problem, ali ako bi se negdje mogli podesit rewire kanali na stereo/mono to bi bilo lipo.