Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ti dobro stoji? sa engleskim, probaj pretragu na Steinbergovom Cubase forumu, tamo je wavelab podforum, i ba? je bilo par sličnih pitanja za dithering.
Uf ovo te nisam ba? najbolje skapirao... Sa čega re?e? taj CD sa 16-bitnog fajla koji si već dither-ovao kad si ga svodio na 16 bita?
Konačno, koji dither i kako si je obarao? Mislim, u principu ?ta te briga ako ti masteruje neko napolju ?alje? mu 24 bita fajl a on nek ti vrati 16 bitne sređene.
Ne znam sa čime si i u kojoj fazi ditherovao... Da ti se nije potkralo da si recimo stavio dither a da ti je jo? jedan dither bio upaljen u okviru plugin-ajer neki pluginovi imaju ugrađem dither, na primer waves-ovi za mastering. Treba da se pogasi onda dither na svima osim na onom koji je zadnji u nizu, obično limiter. Mo?e i to da bude razlog.
Ajd u zdravlje! 
|
Pazi, Dule, obori ga u Sound Forge-u desnim klikom, u samom programu treba da meris da bi uocio razliku... to sigurno... Prica je o razlici izmedju njihovog CDa i naseg rezanca... Pusti sam dither, to moze bolje, ima standaloneova koji to lepo rade... Nisam dvaput drndao, nego na A/B testu posle, nas finalni CD ( a znas i sam da su to na kraju Masteri u ovoj zemlji, jebi ga ), zvuci kao dupe naspram fajla 24bita ili njihovog Referentnog!!! Razumes? Nemam ja frku, uradili su oni to na kraju, nego me nervira kad skapiram sta godinama radimo, jer, kao, nema veze... sitnica!!!
Pozdrav...