Ti dobro stoji? sa engleskim, probaj pretragu na Steinbergovom Cubase forumu, tamo je wavelab podforum, i ba? je bilo par sličnih pitanja za dithering.
Quote:
Za razliku od nas, obzirom da treba poslati jos 3 Kebine pesme, Abadic je uzeo REFERENTNI CD od njih. Ono sto je narezao sa FTP-ja ( a vec je bilo 16 bita ) i ono na njihovom Reference CDu, nema veze jedno s' drugim, kao ni kada ja narezem Audio CD i uporedim ga sa DATA fajlom. Ne kapiram sta se tacno dogadja, razlika je prevelika... a vezano za sam DITHERING, kada bih tu istu izmasterovanu stvar sam obarao na 16, svaki put bi kolektivno chuli neko sranje koje se dogadja...
|
Uf ovo te nisam ba? najbolje skapirao... Sa čega re?e? taj CD sa 16-bitnog fajla koji si već dither-ovao kad si ga svodio na 16 bita?
Konačno, koji dither i kako si je obarao? Mislim, u principu ?ta te briga ako ti masteruje neko napolju ?alje? mu 24 bita fajl a on nek ti vrati 16 bitne sređene.
Ne znam sa čime si i u kojoj fazi ditherovao... Da ti se nije potkralo da si recimo stavio dither a da ti je jo? jedan dither bio upaljen u okviru plugin-ajer neki pluginovi imaju ugrađem dither, na primer waves-ovi za mastering. Treba da se pogasi onda dither na svima osim na onom koji je zadnji u nizu, obično limiter. Mo?e i to da bude razlog.
Ajd u zdravlje!