View Single Post
Old 01-05-2006, 03:43 AM   #2
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Pitanje za Boggy-a

Ti dobro stoji? sa engleskim, probaj pretragu na Steinbergovom Cubase forumu, tamo je wavelab podforum, i ba? je bilo par sličnih pitanja za dithering.

Quote:
Za razliku od nas, obzirom da treba poslati jos 3 Kebine pesme, Abadic je uzeo REFERENTNI CD od njih. Ono sto je narezao sa FTP-ja ( a vec je bilo 16 bita ) i ono na njihovom Reference CDu, nema veze jedno s' drugim, kao ni kada ja narezem Audio CD i uporedim ga sa DATA fajlom. Ne kapiram sta se tacno dogadja, razlika je prevelika... a vezano za sam DITHERING, kada bih tu istu izmasterovanu stvar sam obarao na 16, svaki put bi kolektivno chuli neko sranje koje se dogadja...
Uf ovo te nisam ba? najbolje skapirao... Sa čega re?e? taj CD sa 16-bitnog fajla koji si već dither-ovao kad si ga svodio na 16 bita?
Konačno, koji dither i kako si je obarao? Mislim, u principu ?ta te briga ako ti masteruje neko napolju ?alje? mu 24 bita fajl a on nek ti vrati 16 bitne sređene.
Ne znam sa čime si i u kojoj fazi ditherovao... Da ti se nije potkralo da si recimo stavio dither a da ti je jo? jedan dither bio upaljen u okviru plugin-ajer neki pluginovi imaju ugrađem dither, na primer waves-ovi za mastering. Treba da se pogasi onda dither na svima osim na onom koji je zadnji u nizu, obično limiter. Mo?e i to da bude razlog.

Ajd u zdravlje!
Dushan_S is offline   Reply With Quote