Quote:
Originally Posted by Mogli
Upravo je sve ovo bilo sasvim normalna stvar, pre ovih nenormalnih desavanja u nasoj zemlji, svi znamo koliko je bio cenjen nas crveni pasos u svetu, da su preko odlazili nasi bendovi i pojedinci koji su imali i pare (Dugme, Jagode, Leb i Sol, Stulic, Sladjana Milosevic.....) i zato se ne bih ni pod razno slozio sa tim konstatacijama. Problem je drugacije prirode. Treba li nama neki Rumunski bend koji svira neko kolo koje je bleda kopija naseg Uzickog??.........Naravno da bi smo se mi samo nasmejali na njihovo izvodjenje.....e, pa tako i preko bare nikom ne trebaju indigo bendovi koji su ceo zivot skidali tudje stvari i od toga napravili svoje. 
|
Cenjenost paso?a nema nikakve veze sa time da li je neko ne?to napravio ili ne. Dugme odlazilo napolje? Gde, kod gasterbajtera? Leb i sol? Slađana Milo?ević? Mo?da neko na letovanje u Grčku ili u London u ?oping. Jagode i Skloni?te su imale neke poku?aje, ali nisu uspeli upravo iz istih razloga koje sam već naveo NISI TAMO; NISI DEO TE SREDINE. Sećam se da je 91 Cajger to pojednostavljeno objasnio "ima? jedan klub i u njemu se skupljaju svi muzičari, da bi upao u neku dobru ekipu dovoljno je da uđe? tamo. Problem je ?to neće da te puste tamo jer ne zna? nikoga"
Znači to je nezgodan zatvore krug koji čeka nekog ko pada sa marsa u stranu sredinu.
A ?to se tiče paso? viza priče, to nije neka moja teorija ili subjektivno gledi?te, jednostavno samo prijavljujem ono o čemu slu?am ovih dana... Imamo nekoliko bendova koji sviraju tvrđu svirku (i koji ovde nisu toliko poznati) a koji su izdali albume napolju, i znam da je glavni problem izaći iz dr?ave i čuo sam vi?e priča da je propala ova ili ona svirka. To nema nikakve veze sa time koliko je poznat ili ugledan bend ovde, njih to ne interesuje. Upravo je jedan bend iz pančeva za koji 99% vas verovatno nije čulo bio u USA i odsvirao vi?e svirki po teksasu, ali naravno ponajvi?e na osnovu prijateljstva sa Butch Vig-om iz Garbage. Znači te retro priče kako je neka legenda yu rock-a mogla ovo ili ono, to mačku o rep. Mogli su mnogo vi?e oni koji su bili tamo ili imali vezu ili ne?to treće. Na primer pitajte recimo na nekom web sajtu gde se skupljaju gitaristi a da nema jugovića koliko njih je čulo za Borka Mitića a koliko za Točka a onda pitajte ljude ovde. To je to, njihova vrednosna lista je potpuno drugačija.