Thread: Sta mislte....?
View Single Post
Old 29-04-2006, 02:20 AM   #37
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Sta mislte....?

Quote:
Originally Posted by LACKY
Vise puta sam pratio diskusije na forumima, i kada upadne pocetnik i odvali nesto, u vrlo kratkom roku post samo nestane, i niko se ne obazire. Diskusija tece svojim tokom normalno.
Pa evo secam se nedavno kada je Idekius sprecio raspravu (koja je pocela da se preterano usijava), izmedju Zagora decka iz Svajcarske. Jednostavno im je pobrisao postove i sve se smirilo.
Tu je covek polozio stvarni ispit moderatora!
Mislim da je to bio odlican potez, koji je sprecio budalastinu( da je neko bio pribran u momentu kad je krenula guzva sa Perunom i Maxom to se mozda nebi zavrsilo na onako grozan nacin.Nas je ovde koliko nas je i svi smo razlicit i po senzibilitetu i po energiji, tako da mora ipak neko hladne glave da uskoci ako krenu stvari da izmicu kontroli.Toga ce neminovno uvek biti.Bolje je spreciti nego leciti tj. banovati). I po meni je to jedna od bitnih uloga moderatora.
U potpunosti se slazem! Ni sama ne razumijem cemu taj otpor prema brisanju bespotrebnih, nekulturnih i slicnih postova. Kad sam ja za vrijeme svog administratorstva brisala takve poruke, nastala je velika frka (obrisan post nije bio niti strucan, niti koristan, vec raspirivac rasprave) i od tada prakticki ovaj forum vise ne vidim kao DO tada kakva je frka nastala i sto je sve iz toga proizaslo. Jos uvijek ne razumijem zasto se to ovdje ne prakticira vec se cesto znaju ostavljati svakojaki postovi pa cak se i moderatori/admini nastavljaju raspravljati sa istima na niskom nivou. I tek za koji dan je to izbrisano, taman da fino drugi clanovi vide "uzornu" komunikaciju kakvu ne bi trebali vrsiti. Hm..

Mislim da je to zato sto se unatoc danim moderatorskim ovlastima, moderatori ne osjecaju dovoljno kompetentnima da odlucuju sami i upravo time se gubi cijela poanta moderatorstva. Mozda se stvari sad promijene u usporedbi sa onim kako je bilo ranije. Puno je clanova i trebalo bi puno moderatora i raditi na "ciscenju" foruma (danas sam npr. naisla na sasvim cool komunikaciju o skidanju piratskog software-a?!).

Sretno! Ja nazalost nisam u mogucnosti koristiti svoje "ovlasti" jer ocekujem bebicu... ali mozete vi i bez mene.
ANITA is offline   Reply With Quote