View Single Post
Old 27-04-2006, 12:58 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Pitanje za Boggy-a

Quote:
Originally Posted by Mogli
Bas si me preduhitrio, a ja hteo da dam isti takav naziv za svoj topic!

Quote:
Boggy, ne znam koji editor koristis,
Nijedan, ako mislis na audio editore... cackam nesto po audacity (mlad sam, naucicu ja to... jednog dana )... inace za tekst koristim notepad
Quote:
ali ja sam godinama na Wavelabu i ponekad se upitam bas u pogledu ditheringa, kada radim tu konverziju iz 48 bit u 16 bit, da li se taj proces odigrava pri postupku renderovanja ili kad hocu da sacuvam fajl kao - save as??
Ne znam, to moras da iscitas u uputstvu, ili da pitas proizvodjaca.
Generalno je sasvim normalno ne raditi dithering dok nema odsecanja bitova, cim se to desi morao bi dithering.
Quote:
Jednostavno, kad ucitam neke plugin-ove za mastering u Wavelab, nista od toga se nece primiti ako nisam isao na opciju = render....., ali mi tada fajl koji sam obrajdivao ostaje u 48 bit-nom formatu....Znaci, kada ucitam dithering UV22HR u Master section, ne znam da li se postupak ditheringa uopste odigrava na doticnom fajlu kada ga sacuvam kao - save as??
To stvarno ne mogu znati, to je stvar funkcionalnosti programa koji koristis... ako nema u uputstvu.... onda moras da komuniciras sa proizvodjacem... nema ti pomoci.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote