Quote:
Originally Posted by bezsmisla
ono sto se ja ocekujem od FDU-a nije toliko znanje koliko je posao [definitivno se vrbuju ljudi jos na 3. godini] .Istina je da su najvise okrenuti filmu,ali meni npr. nije bitno dal' cu raditi na filmu,u svom ili tudjem studiju na mixu necijeg albuma...vec mi je bitno da radim posao koji je vezan za zvuk i muziku [ ne mislim na tonca u radio stanici ].
|
Ima logike
Quote:
Originally Posted by LACKY
Fdu ideologija uopste nije usmerena ka muzici.Kockalone kada vec pricas o tome evo ti par informacija. To sto su neki ljudi kod nas, u nazad par godina upisali Fdu, a pritome bilili vec prekaljeni u muzickoj produkciji, ti ne govori nista o njihovom programu. Poznajem coveka koji je na Fdu profesor (spomenut na ovom tread-u), inace jedan od najpriznatijih ljudi kod nas, po poitanju zvuka na filmu(Emir Kusturica itd.). I dobro sam upoznat koliko se tamo posvecuje paznje muzici.
I posle Fdu ne postajes producent, nego inzenjer zvuka(to snimac tonac moras da mi objasnis)!
I to nema nikakve veze sa produciranjem muzike za filmove!
Filmadzije uvek dobiju gotovu muziku(koju za tvoju informaciju rade kompozitori u studiima i sa ljudima koje uglavnom sreces ovde) i bave se kompletnim zvukom filma(sumovi, dijalozi, muzika kao gotova forma itd.).
I da ne zaboravim, neko je malo rekao da sa SAE kursom dobijas titulu inzenjera(sta da kazu ljudi koji zavrse Londonsku kraljevsku akademiju ili Barkly, koje traju po 4 godine, a da ne govorimo ko su profesori).
Nemam nista protiv, ali ako neko zavrsi tromesecni kurs crtanja u Bozidara Adzije, i dobije titulu akademskog slikara. Verovatno likovna akademija nema svrhu!
Izmedju ostalog, ja znam iz Beograda 5,6 SAE-ovac. Dali ih vi znate?
I da me pogresno ne shvatite, nemam ja nista protiv SAE. Samo da se stvari nazovu onim imenom koje jesu.
Da ne bude: Tata platio sinu 5000e, da provoza formulu 1 nekoliko krugova u Monzi.A posle po Backom Jarku ide prica, kako je bolji od Sumahera ali nije hteo da pusi onima iz Ferarija.
|
Slusaj brate uopste nije poenta da se ja i ti sad kao nesto prepucavamo.
Bio sam na konsultacijama i preneo sam ti sta su meni direktno profesori rekli
Prema tome: ZAVRSIS LI FDU I BUDES LI BIO USPESAN UMACES MNOGO POSLA U FILMU,RADIJU,POZORISTU I SLICNO I AKO MISLIS DA TE JA LAZEM
Danas su konsultacije na fdu u 1 ja idem,mozes i ti samnom pa da ne bude rekla kazala
poz