Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?
Fdu ideologija uopste nije usmerena ka muzici.Kockalone kada vec pricas o tome evo ti par informacija. To sto su neki ljudi kod nas, u nazad par godina upisali Fdu, a pritome bilili vec prekaljeni u muzickoj produkciji, ti ne govori nista o njihovom programu. Poznajem coveka koji je na Fdu profesor (spomenut na ovom tread-u), inace jedan od najpriznatijih ljudi kod nas, po poitanju zvuka na filmu(Emir Kusturica itd.). I dobro sam upoznat koliko se tamo posvecuje paznje muzici.
I posle Fdu ne postajes producent, nego inzenjer zvuka(to snimac tonac moras da mi objasnis)!
I to nema nikakve veze sa produciranjem muzike za filmove!
Filmadzije uvek dobiju gotovu muziku(koju za tvoju informaciju rade kompozitori u studiima i sa ljudima koje uglavnom sreces ovde) i bave se kompletnim zvukom filma(sumovi, dijalozi, muzika kao gotova forma itd.).
I da ne zaboravim, neko je malo rekao da sa SAE kursom dobijas titulu inzenjera(sta da kazu ljudi koji zavrse Londonsku kraljevsku akademiju ili Barkly, koje traju po 4 godine, a da ne govorimo ko su profesori).
Nemam nista protiv, ali ako neko zavrsi tromesecni kurs crtanja u Bozidara Adzije, i dobije titulu akademskog slikara. Verovatno likovna akademija nema svrhu!
Izmedju ostalog, ja znam iz Beograda 5,6 SAE-ovac. Dali ih vi znate?
I da me pogresno ne shvatite, nemam ja nista protiv SAE. Samo da se stvari nazovu onim imenom koje jesu.
Da ne bude: Tata platio sinu 5000e, da provoza formulu 1 nekoliko krugova u Monzi.A posle po Backom Jarku ide prica, kako je bolji od Sumahera ali nije hteo da pusi onima iz Ferarija.
Last edited by LACKY; 27-04-2006 at 01:14 AM.
|