Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Kao i obično  boggy me je preduhitrio za Primacoustic IsoPad! Pošto ću ga uskoro imati, predlažem da se obavi mjerenje (ako je tako nešto moguće izvesti), gdje bi se u jednom slučaju koristio IsoPad, a u drugom neki lijepi HiFi stalak napunjen pjeskom...
Ja sam ga spreman pozajmiti na koji dan, a vi pripremite spajkove... Ili ću i to morati ja...
Nebitno... samo da mi naučimo nešto! 
|
To mozes i sam da izmeris, uzmi BoZo Audio Test 10-100Hz (imas link u mom potpisu), stavi zvucnike na siljke, pa na obican sundjer (neki... onaj sareni od recikliranih komadica je prelep), pa na IsoPad,... za snimanje koristi onu spravicu za "elektrifikaciju" akusticnih gitara, samo je zalepi na parket tamo gde slusas. Sve to lepo namesti... probaj da vidis kakvi su nivoi... nece biti bas neki veliki, nemoj da setas po sobi prilikom snimanja ... i kada pripremis... sve sto si namestio jednom nemoj menjati (nivoe i ostalo) a menjaj siljke, sundjere i IsoPad-ove... svaki put snimi ceo test...
posle u editoru otvori sve fajlove.. pa ih prvo pogledaj ugrubo... da vidis kako to frekventno izgleda... itd.
Pri tom je nebitna karakteristika "mikrofona" jer snimas relativne razlike izmedju uticaja razlicitih materijala... tako da ti je bitno koji je materijal tisi od ostalih...
Sto se tice transducera za akusticne gitare... to sam cuo negde da su ljudi tako merili vibracije na raznim stvarima, ukljucujuci i vibracije kabineta zvucnika... no tu mora da se ide na test od 100-1000Hz i vise... posto se kabineti najvise deru na mid frekvencijama,
E da, pozeljno je izbaciti High Pass filter iz lanca... ako postoji... moze da se ne uhvati nista... i koristi 24bit rezoluciju...
pozdrav
bogi