Quote:
Originally Posted by boggy
Mozes li mi objasniti da li ti toliki headroom stvarno treba ili si to samo 'nako naveo?
pozdrav
bogi
|
Neznam, nisam probao... Headroom mi je naravno potreban da kada se pevach derne vise nego sto sam ja pretpostavio prilikom stelovanja opreme, da nebi napravio klip. Moja tehnika usnimavanja glasa je takva da budzim gain koliko god moze. Trazim od pevacha da peva najglasniji deo pesme, onako kako ce da peva tokom snimanja i onda nasviravam gain do distorzije i potom ga vratim malo (da ne distorzira)... Tu cesto dodje do malog zajeba, lose procene... i onda mora ponovo, jer je doslo do probijanja... tu hedrum treba da odradi...
Meni je takva ukus... volim kada vocal ima neku "intimnost", kada se cuje blizu, kada je gotovo suv, a posebno volim flah pevanje... flah pevan blizu mikrofona, sa velikim gain-om, gotovo bez reverba, meni zvuci Bozanstveno... Opet stvar ukusa... Samo zbog toga kako je odradjen vocal mi se dopala npr. pesma "Aisha", neke rap grupe... obrada Off Spring...
Sad... +26 db... nisam imao prilike da se poigram sa takvom spravom i neznam bas da li je potrebno, pa necu da loopam... Verovatno da vocal nebih svirnuo na +20... elektricnu gitaru mozda i bih... neznam... sve sto bih rekao je nagadjanje...