View Single Post
Old 25-04-2006, 01:54 PM   #11
schatzi
Junior Member

Default Re: tapco s8 + yamaha msp5 ili mackye hr826?

e pa ovako. imao sam prilike raditi na mackie monitorima u vise navrata i iskazali su se konkretnom, definisanom slikom - very easy 2 work with.
sta se tice yamaha msp5 , to je monitor koji upotrebljavam sada. moram da kazem da su vrlo precizni i definitivno nisu hifi ( mackiei vise slice hifi nego yamahe) . mada otkad sam dokupio woofer sw10 koji yamaha pravi za msp5, msp3 i msp10 , ovo je postao ozbiljan full range nearfield monitor sistem. svi mixevi koje sam napravio na ovom setapu odlicno rade i na krk v8, dynaudio m3 i atc scm50asl. moj savet bi bio da prodas tapco i kupis mackie hr824 mozda cak 624 ili 626 sa mackie hrs120 wooferom, a druga opcija defintivno jednako dobra y msp5 + sw10. sve opcije su full range zadovoljavajuce za vrlo solidan rad pod uslovom da imas barem kolko tolko sredjen control room. veruj druze da sto vise para i energije potrosis na dobar monitor i dobar zvuk u prostoriji u koljoj radis to bolje ce ti zvucati mixevi! naravno tu si konverteri, kablovi,... ali ako ne cujes sta radis dzaba ti apogee