View Single Post
Old 25-04-2006, 12:17 AM   #35
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: AKM AK4524VF (stereo codec chip)

Quote:
Originally Posted by dgraph
Hej Boggy,

u Evropi su dosta nepoznati (za hardware) - najvazniji razlog tome: imaju samo driver-e za MAC-a ... (kazu da im je u Americi trziste za MAC-a posve dosta ... ocito ljudi imaju dosta novaca)
Hm, kao AJA za video...

Quote:
Upoznao sam oba brata. Jedan je genijalac u programiranju software-a a drugi muzicar. Nakon sto je drugi brat (muzicar) snimio album shvatili su, da je to jako skupo bilo (snimanje, studio, oprema, itd.) i krenuli u audio-borbu. Kao prvo su napravili software "Channelstrip" za ProTools (skorom na svakom TDM sistem-u, kojeg sam dosad vidio je instaliran plugin), nakon toga krenuli na hardware. Imaju jako kvalitetne interface-ove, koji imaju vec godinama buspowering preko firewire-a, super preamp-ove (na nivou jako poznatih i skupih "transparentnih" preamp-ova ...) jako kvalitetne driver-e i super su, ako imas koji problem (direktno razgovaras sa B.J.-om i on rijesava svaki problem jako brzo i efikasno). Nisu jeftini, ali dobijes super interface (imam ULN2).
Sve je to slicna prica... pogotovo za support, servis i slicno.
Ono sto je takodje cesto da pored toga sto nisu jeftini, nisu ni bezobrazno skupi... i to je najbolje.

NEsto im nisam video hardware na sajtu. A evo nekih... vidim.

Quote:
pogledaj si: www.mhlabs.com

Grace poznam, jer sam imao na test-u njihov 101 preamp. Pretvrd mi je bio u zvuku - bolje zvuki RNP od FMR audio. Po izgledu je Grace ludilo
RNP nije u klasi cene 101, a sto se tice "pretvrd", to je uvek slucaj sa spravama koje pojacavaju do preko 200kHz, i nemaju transformator... negde to treba, negde ne... mic pre-ovi strasno zavise od mikrofona i ukusa kupca... zato ih valjda i ima toliko.
Takodje 101 zahteva ozbiljan konvertor na svom izlazu... sa ozbiljno resenim antialiasing filtrom... sve to krene lancano.

Quote:
Behringer su lopovi (slucaj Aphex exciter-a) i nebi ih uzeo za nista gdje prolazi zvuk - drugi je slucaj za controller-e i mozda jedina iznimka njihov sub, koji stvarno za tu lovu ne zvuci lose...

pozdrav

dgraph
Ma znam, bezobrazni su, ali oni postadose FIRMA... to se bre kupuje na veliko od njih, kao da je dzabe.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote