Ja ne razumem kako svi uredno odgovaraju i obja?njavaju razloge za?to proizvođači ne rade "ne?to novo" kao da se podrazumeva da svi znamo ?ta je to "novo" ?to bi oni mogli raditi pa sad samo treba razjasniti ?ta im je pa ne rade to novo.
Quote:
@Dusan s , ma ok je to i to kapiram ali mislim (kao sto vec rekoh) da bi vise trebalo da se usresrede na razvoj neceg novog a ne tolko vremena da trose na pokusaje replikovanja neceg starog , ali to sam vec sve reko pa necu da se ponavljam...
Mislim da tolke emulacije pretvaraju produkciju u zacarani krug , umesto da izmisle recimo neki novi modulacioni efekat i time daju nove mogucnosti zvucnom dizajnu oni trose vreme na ponavljanje neceg starog pa ce onda neko da uzme taj efekat (neko ko nije cuo original)i mislice da je ekstra , uradice nesto sa njim , izdati , i pesme ce opet poceti da zvuce ko pre dvaes godin a covek ce misliti da je napravio nesto novo i tako u krug , stalna reciklaza vec postojeceg...
|
Tazmane proma?i temu. Efekti slu?e muzici a ne muzika efektima. Ne počinje krug tako ?to neko izmisli efekat pa se to onda iskoristi u muzici, kapira?? Nego neko pravi neku muziku pa se UKA?E POTREBA za nečim i onda to neko napravi. Ti priča? o pravljenju novog a sam nisi ni u jednom trenutku rekao ?ta je to novo ?to bi se trebalo praviti. SVI, ALI SVI efekti su vrlo matori po samom konceptu i postoje ili kao takvi u prirodi (eho tj delay, reverb), ili imitiraju ne?to tipa kao ?to horus imitira vi?eglasje, slu?e tehničkoj potrebi ujednačavanja i zvučnog sređivanja (kompresor, EQ) ili su se desili kao nuzproizvod i vremenom dobili svrhu (distorzija na primer). Ili neko dođe i ka?e "uf kad bi postojalo ne?to da mi na?timuje ovog pevača ?to pojma nema" i onda Antares mozgaju da prave autotune. Znači prvo dolazi svrha, pa onda mozganje. Većina stvari koje su bile "nove" tokom zadnjih 20 godina su u stvari stare samo odrađene na drugačiji način. Čovek imitira prirodu a ne obrnuto.
A ako ja nisam dobro shvatio a ti si smislio neki novi efekat koji niko nikad nigde nije čuo, (pa te nerviraju svi ovi ostali neinventivni ljudi) i sad ti treba in?enjerska podr?ka da tvoju zamisao pretoči u delo, pa ?to ne ka?e?, odmah pi?emo pismo nekom proizvođaču pluginova da zasuče rukave i napravi ti to!