View Single Post
Old 22-04-2006, 07:47 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: AKM AK4524VF (stereo codec chip)

Quote:
Originally Posted by idekius
Nije... RME je na 192 kHz, pa ne moze biti isti chip...
Cak i Behringer ima dva chipa... in je AKM, out je Chrystal... ne secam se tacno modela, davno sam to gledao...
Ok, 192...
Vec nekoliko puta primecujem da Behringer koristi vrlo solidne komponente na digitalnim spravama... ne stede toliko na njima... bice da su vec poprilicno teski sto se novca tice... i dobijaju dobre cene.
AKM ima najlosije DAC-ove (mada je AK4395 odlican) u grupi sa BurrBrown, Crystal, Analog Devices, ali su to i dalje "high-end" cipovi.
Quote:
Sto se RME-a tice, stara ADI serija koristi AKM5392, a za novu ADI seriju RME je mudro precutao koji je chip unutra, moracu da otvorim svoj i zvirnem unutra, u nadi da je chip (ili chipovi) obelezen. Naravno, verujem da unutra nije isto sto i u http://www.mercenary.com/prsodradstwi.html , ali, jedno je sigurno, ADI zaista jako lepo snima...
Za te akcije najbolje je koristiti A4 scanner... skeniras plocu na visokoj rezoluciji pa gledas na miru.
Quote:
Ja se ne razumem bas puno u ovu problematiku... jednostavno me je prvenstveno zachudilo to sto je u istom chip-u i AD i DA, ko sto rekoh, cak je i Behringer stvar resio sa dva chipa, akm i chrystal, ma da pretpostavljam da to ne znaci i da je resheno bolje zbog toga...
Upravo to, nista to ne znaci, svi koje navodis su se odlucili za CODEC jer je jeftiniji i jednostavniji za setup (trazi manje okolnih komponenata) pa time zauzima manje mesta na ploci, takodje manje i struje trosi... e, sad kvalitet... ma mislim da moze sa time da se radi... to je i tako mnogo bolje od standardnog PC audia.
Takodje su olaksali prodaju niskom cenom, i konkurentnost na trzistu sa grupom kupaca koje su "gadjali".

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote