Quote:
Originally Posted by idekius
Nije... RME je na 192 kHz, pa ne moze biti isti chip...
Cak i Behringer ima dva chipa... in je AKM, out je Chrystal... ne secam se tacno modela, davno sam to gledao...
|
Ok, 192...
Vec nekoliko puta primecujem da Behringer koristi vrlo solidne komponente na digitalnim spravama... ne stede toliko na njima... bice da su vec poprilicno teski sto se novca tice... i dobijaju dobre cene.
AKM ima najlosije DAC-ove (mada je AK4395 odlican) u grupi sa BurrBrown, Crystal, Analog Devices, ali su to i dalje "high-end" cipovi.
Quote:
Sto se RME-a tice, stara ADI serija koristi AKM5392, a za novu ADI seriju RME je mudro precutao koji je chip unutra, moracu da otvorim svoj i zvirnem unutra, u nadi da je chip (ili chipovi) obelezen. Naravno, verujem da unutra nije isto sto i u http://www.mercenary.com/prsodradstwi.html , ali, jedno je sigurno, ADI zaista jako lepo snima...
|
Za te akcije najbolje je koristiti A4 scanner... skeniras plocu na visokoj rezoluciji pa gledas na miru.
Quote:
Ja se ne razumem bas puno u ovu problematiku... jednostavno me je prvenstveno zachudilo to sto je u istom chip-u i AD i DA, ko sto rekoh, cak je i Behringer stvar resio sa dva chipa, akm i chrystal, ma da pretpostavljam da to ne znaci i da je resheno bolje zbog toga...
|
Upravo to, nista to ne znaci, svi koje navodis su se odlucili za CODEC jer je jeftiniji i jednostavniji za setup (trazi manje okolnih komponenata) pa time zauzima manje mesta na ploci, takodje manje i struje trosi... e, sad kvalitet... ma mislim da moze sa time da se radi... to je i tako mnogo bolje od standardnog PC audia.
Takodje su olaksali prodaju niskom cenom, i konkurentnost na trzistu sa grupom kupaca koje su "gadjali".
pozdrav
bogi