Quote:
Originally Posted by idekius
Zanimljimljivo... primetio sam da gomila zvucnih kartica nosi upravo ovaj chip sa inegrisanim AD\DA...
Tek sada mi je drago sto koristim externi AD\DA...
|
Zasto? Mozda je isti cip i tamo...
Quote:
Mozda gresim...
Voleo bih da Boggy kaze svoje misljenje o ovom chip-u...
|
Nemam konkretnih iskustava sa tim cipom
Evo linka proizvodjaca
http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/...24/ak4524.html
Quote:
Inace, zastupljen je na:
-CreamWare Luna, Pulsar, Scope -AK4524VF
-Terratec EWX 24\96 -AKM4524
-M-Audio Audiophile -AKM4524
-ST Audio DSP24 i njegove varijacije ( Hoontech DSP24 mk2, C-PORT...) -AK4524(VF)
-Marian Marc 2 -AK4524VF
-Ego-Sys Wave Terminal 2496 -AK4524VF
... i sam Bog sveti zna ko jos sve ne, ali ima tu jos jedna sitnica, koja ukazuje na tacnost price koja se na forumu ranije vodila, a to je da AD\DA konvertor (sam chip) i ne igra zapravo presudnu ulogu...
|
Naravno, daleko od toga, "sve ostalo" je "najvaznije"
Quote:
ako se obrati paznja na rezultate sa testova ovih kartica, odnos signal\shum i ostali parametri nisu isti, tako da verovatno sve ove kartice ne snimaju "isto"...
|
Sigurno ne snimaju "isto".
Quote:
Ko zna koliko ih jos ima sa ovim chipom... mrzelo me vise da trazim... verujem da ih ima jos dosta...
Boggy... upali svetlo Ovo je tvoj fah i voleo bih da pojasnis malo stvari...
|
Hocu, ali mi prvo reci sta ti je tu nejasno...
Performanse cipova su nesto sto ne sme da se lazira... retko se desavaju takve stvari, pre ima stamparskih gresaka nego preuvelicavanja. Radije ne pisu nista ako imaju nesto sto je lose.
Da li je kartica bazirana na nekom cipu ne mora nista da znaci, pogotovo kada sam video pre par godina da je Audiotrak stavio vrhunski AD konvertor
AK5394 i kao analogne bafere mu stavio cipove od 0.5EUR... zatim je isprepisivao podatke za cip, i rekao da su to karakteristike kartice, pazi, to su relativno dobre kartice, ali podaci nisu tacni.
Ako mozes, razjasni mi malo sta te je toliko iznenadilo.
Cip koji navodis definitivno nije najbolje sto postoji na trzistu, i cini mi se da je pristojan. Ako zelis bolje, onda to kosta vise... recimo, to sto navodis je dvokanalni cip, ima i AD i DA u sebi... pa uporedi cene kartica koje si naveo sa recimo Lynx Studio L22 (koji recimo ima na sebi cipove koji su bili apsolutni vrh u vreme kada je dizajniran).
Imaj u vidu da "apsolutni vrh" sto se cipova tice, bili oni AD ili DA konvertori, kosta nekoliko desetina dolara za dva kanala posebno za AD i posebno za DA, a cip koji si naveo kosta nekoliko dolara za dva kanala jos ima i AD i DA odjednom... pri tom nije los uopste, ali se cene tako krecu...
pozdrav
bogi