Quote:
Originally Posted by Tazman
Kad vec pricamo o pojacalima , pre neki dan sam na netu naleteo na sajt neke high end prodavnice audio opreme i video sledeci primerak i malo se zgranuo oko cene pa bi cenio neko objasnjenje zasto je tolko skupo . U pitanju je VAC phi Beta lampasko pojacalo u odnosu na koje cena Brystona izgleda ko cena za tranzistor
|
Tu gde si se obreo nema bas nekih zakonitosti... pogledaj prvo kako izgleda pojacalo... samo masinska obrada i izrada kutije sa materijalom je preko 1000EUR po mojoj slobodnoj proceni... pojacalo izgleda prelepo, i to je konstruktor verovatno i zeleo da postigne... da se neko zabezekne kada ga VIDI.
Ali cak da to i nije radio, svacega imas da nadjes po svetu po svakakvim cenama i to cesce po basnoslovnim nego nesto dobro a jeftino (osim ako nesto ne iskopas na ebay)
Bryston, MC², Chameleon, Pass Labs, ATI uglavnom prave pojacala sa nekim (meni) korektnim i smislenim ciljem, i tu su prilicno pragmaticni... gledajuci ovo sto si posalo, definitivno navedene firme prave proizvode sa najboljim odnosom kvalitet/cena.
pozdrav
bogi