Thread: sve o -JITTER-u
View Single Post
Old 21-04-2006, 10:02 PM   #19
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: sve o -JITTER-u

Quote:
Originally Posted by LACKY
Resio si mi dilemu! Trovali su me da cu sa tom spravom da dobijem bogzna sta. Bio sam sumnjicav, ne zato sto mislim da mnogo znam. Ali logicki, i ono malo sto znam, mi je govorilo da to nije bas tako.
U svakom slucaju hvala. Imam Comp 2 x Motu HD 192 i to je to.
Gledah na Motu sajtu, ali ne nadjoh sliku zadnje ploce, moracu da prevucem uputstvo...

Vazno je da znas da je po AES preporuci svaki AES3 digitalni audio output (AES/EBU ga takodje zovu, cannon konektor) takodje izlaz za sinhronizaciju i to precizno definisanu standardom. Word clock je nastao u histEriji razvoja digitalnog audia (kao i ADAT interfejs) i cak nije moguce ni retroaktivno ga standardizovati. Takodje nije moguce ni izbaciti ga sa sprava, jer ga kupci ocekuju... inace nece da kupe spravu.

Inace ako te zanima ozbiljna sinhronizacija za digitalni audio u ozbiljnom i velikom studiju ili broadcast kompaniji onda je kljucna rec za to DARS (dodaj i digital audio, da ne bi svasta dobio na google)... postoje dve klase u toj hijerarhiji sinhronizacije (DARS 1 i 2) i ne retko se prva klasa sinhronizuje preko GPS.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote