Quote:
Originally Posted by Tazman
@Dusan s , ma ok je to i to kapiram ali mislim (kao sto vec rekoh) da bi vise trebalo da se usresrede na razvoj neceg novog a ne tolko vremena da trose na pokusaje replikovanja neceg starog , ali to sam vec sve reko pa necu da se ponavljam...
Mislim da tolke emulacije pretvaraju produkciju u zacarani krug , umesto da izmisle recimo neki novi modulacioni efekat i time daju nove mogucnosti zvucnom dizajnu oni trose vreme na ponavljanje neceg starog pa ce onda neko da uzme taj efekat (neko ko nije cuo original)i mislice da je ekstra , uradice nesto sa njim , izdati , i pesme ce opet poceti da zvuce ko pre dvaes godin a covek ce misliti da je napravio nesto novo i tako u krug , stalna reciklaza vec postojeceg...
|
Samo da ti kazem da si u grdnoj zabludi!
Upotreba "starudija" se upravo danas javlja jer odredjeni segmenti stare tehnologije u kombinaciji sa novom daje fantasticne rezultate i to je ono sto danas cujes.
Kada bi vezao stari cevni Neuman sa starim preampom i limiterom, i snimio na magntofon iz 60-ih, dobio bi to o cemu pricas(60-te).
Ali kada stari Neuman vezes na Avalon i snimis u Ptl dobgijes nesto iznenadjuce dobro i interesantno.
I tu je cela igranka, to sto matori Mustang nije najbolji automobil danas, tu si upravu. Ali ako sa njim odes na more( a on sredjen u "A" stanju) bices interesantniji nego neko sa novim Mercedesom srednje klase.
Poenta produkcije(ne govorim sada o muzickom autorskom radu) nije uniformnost, vec razlicitost i orginalnost( dopadjivost se podrazumeva)!