Thread: Nazadni razvoj
View Single Post
Old 21-04-2006, 10:03 AM   #19
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Nazadni razvoj

Quote:
Originally Posted by boggy
Poenta moje price je skorasnji trend, a da se veliki studiji zatvaraju i prestaju da rade po belom svetu, to se bas desava zadnjih godina... mozda bas u trenutku kada bi trebalo da bude obrnuto... ko zna...

Pri tom se Behringer sve bolje i bolje prodaje, i oni sire paletu proizvoda... svi distributeri ga hvale da je najisplativiji...

pozdrav

bogi
Neznam zasto je to dobro, ako je uopste dobro..., ali to je valjda ono sto se zove POTROSACKO DRUSTVO, na sta se mi postepeno privikavamo...

Cuvam jedan matori radio... mnogo mi se svidja, ma da do duse vise ne radi... trebao bi mu debeli servis...
U pitanju je "Tesla" sa kraja 50-ih, ili pocetka 60-ih... Ona varijanta sa onim kinetickim okom (valjda se tako zove), lampas... u krajnjem slucaju, ubacicu u njegovu kutiju neki tranzistor, ma da bi lepse bilo reparirati ga...

Elem... kutija je od orahovog drveta, platno ispred zvucnika... ono i kada bi se danas proizvodilo, ne bi moglo da bude bas jeftino jer, ako nista drugo, samo drvo treba platiti i napraviti... Jeste da se danasnji radio aparati bolje cuju i stereo su i kostaju neke smesne pare, ali nisu pravljeni da traju dugo i proizvodnja im je jeftina. Onaj matori radio je stvarno pravljen da traje 100 godina... Ja sam mu vec treci vlasnik... kupio ga je moj deda, od njega nasledio moj pokojni otac, a od oca ja...

Ako pogledamo Opel... i on danas radi automobile namenjene potrosackom drustvu (kao i svi), a nekad je bio firma cuvena po dugovechnosti svojih automobila... Sada Opel ima air bag-ove, sistem protiv proklizavanja, ABS, fuel injection, znatno jace motore nego nekad, to je danas mnogo bezbedniji i mocniji automobil nego sto je nekada bio..., ali ni jedan novi Opel nece doziveti godine nekog npr starog Opel Rekorda... ono sto rekoh, potrosacko drustvo... Novi automobili se rade tako (ne mislim na Aston Martina i sl.) da prosecan zapadnjak moze da ga kupi, vozi nekoliko godina, posalje na otpad i kupi novi...

I nije bas preterano dobro poredjenje sa Behringerom jer Opel, koliko ja znam, ima svoj razvojni tim, ulaze u nove projekte, a Behringer krade od svih (vise puta dokazano) i na dobrom smo putu da jedna firma namecuci ostru konkurenciju poprilicno ukoci druge ili, im barem zada velike glavobolje... Maznut projekt, jeftina radna snaga u Kini, cene takve da moze masovno da se prodaje i u istocnoj Evropi... i to primorava i ostale da pojeftinjuju proizvodnju... Mackie je prebacio proizvodnju takodje u Kinu...

Ja ne mislim da Behringer radi lose, ima on proizvoda koji sasvim O.K. rade, pogotovu s' obzirom na to koliko kostaju... BCF 2000, ADA8000, B-1 i B-2, PowerPlay... ali... mislim da to moze ozbiljno ostetiti neki generalni kvalitet i da kada bi svi radili kao Behringer, novi proizvodi nikada nebi bili napravljeni jer ne bi bilo koga da ih projektuje, dizajnira itd...

Ima ja ADA8000 i kod mene radi dobro, ma da ga u sustini i ne koristim... probao sam ga, istetstirao i za sada stoji, posto obicno ne snimam vise kanala istovremeno...
Cuo sam od drugih da hoce s' vremena na vreme da unese pik u snimak... verovatno je lose i jeftino odradjena synhronizacija... Do duse kod mene se to ne desava jer kao master clock koristim RME ADI-2 i njegov steady clock... Zvucne kartice setovane kao slave, ADA8000 kao slave, ADI-2 kao master...
Ali... ako uporedimo cenu ADI-2, koji ima svega dva kanala i nema preamp i ADA8000 koji ima 8 in\8out + preamp... nije tesko zakljuciti koji ce da bude izbor manje informisanog kupca, ili apsolutnog pocetnika izmedju ova dva uredjaja...

Last edited by idekius; 21-04-2006 at 10:14 AM.
idekius is offline   Reply With Quote