View Single Post
Old 19-04-2006, 09:38 PM   #11
Faktor X
Junior Member

Default Re: podnozje za zvucnike

Quote:
Soba sama po sebi ima daleko vecu radijacionu povrsinu i "svira" na sebi svojstven nacin... koji ne mora da nam se dopadne.

hteo ti ili ne ali tvoj zvucnik je svakako povezan sa podom i povrsinom, samo u tvom slucaju imash krpe, sto izmedju zvucnika i tla,
najbolje je eliminisati sve izmedju, posto ce pre neki sto ili polica da rezonuje sa fiokama i stvarima na njemu nego jedan masivan stalak napunjen peskom npr.

tvoju teoriju su imali i osamdesetih godina i tada su zvucnike nakacili na lanac i visili su sa plafona i to je bio trend, mada upravo zbog ovog vise to nerade...

@diviner:
Quote:
Mislim da se ovdje mjesaju dva "gledista" stvari. Jedno je Hi-Fi glediste, gdje su siljci in, i gdje je interakcija izmedju okoline, potrebe obojenosti zvuka , estetika pocesto veoma pozeljna, i drugo cisto studijsko sa strogo izolovanim, preciznim, neobojenim i sto direktnijim zvukom imperativ. A mozda se i varam .

svakako se mesaju dva gledista samo ne ta koja ti mislis, posto ni ja nisam poklonik koloracije i fazona da budem "in" estetski, etc...

ipak sam za to da zvucnik bude sto masivniji tezi, zajedno sa stalcima (skoro u svakom prirucniku za zvucnike predlazu stalke), najboje da se ugradi u zid ili da bude deo tenka

necu nikom da promenim misljenje ili shvatanje samo sam izneo svoje i postujem sto drugi misle...... na kraju je vazno samo praviti dobru muziku