Moje misljenje je da bi najbolje bilo da uzmes Macki-e . Monitori su odlicni , o tome je dovoljno ispricano na svim mogucim forumima , sve sto odradis na njima zvucace dobro i na svim ostalim sistemima , precizni su , imaju dovoljno basa (definisanog) i mislim da su definitivno jedan od najboljih mogucih izbora.
A sto se tice poredjenja sa msp5 , prosto , za yamahe ima dosta vrlo razlicitih misljenja od naj pozitivnijih do najgrdjih , sto znaci da dosta zavisi od subjektivnog ukusa , a za mackie bogami slabo da ima negativnih . Sad jeste da bi u varijanti tapco-yamaha imao dva slusanja , ali to bi bila dva osrednja slusanja a ipak mislim da je bolje jedno odlicno slusanje nego dva osrednja. Takodje macki-i su pogodni i za tiho slusanje sto ce reci da nemoras da ih otpanjis ko besne da bi sve cuo , cak i na manjim jacinama su dosta detaljni.
BTW, cuo sam jednu pricu , kolko je ona tacna nemam pojma ali...
Uglavnom prica kaze : Poznati trance producent Shanti(ako se dobro secam)kupio je mackie osmice , seo da radi i odusevio se , nakon sto je zavrsio svoj naj noviji hit brze bolje ga srezo i pravac klub . Kad tamo , kad je pustio stvar na ozvucenju , pola detalja se necuje , jednostavno nestali . Drugim recima , ispade da su monitori suvise detaljni i da se neprenose bas najbolje na velike razglase . Shanti se tuzno pokupi , ode kuci , prodade svoje macki-e , kupi dynaudio i prozive srecno ostatak karijere , mada posle sam cuo drugu varijantu koja kaze bas obrnuto sto se tice preciznosti macki-dynaudio , ali posto nepoznajem Shanti-ja nisam imao prilike da proverim iz prve ruke...
U svakom slucaju , ko sto vec rekoh , Macki monitori su odlicni i sigurno neces pogresiti ako ih uzmes .