Quote:
Originally Posted by LACKY
Na stranu salu! Ali evo jedno pitanje. Kako Lexikonov 18 bitni konverter na 48khz sa pocetka 90-ih i dan danas bolje svira nego neki novi na 96?
|
Lepo, moze biti da ti se svidjaju njegove "anomalije", a moze biti da je odlicno konstruisan, ili konstruktor otis'o u penziju, ili izbacen s posla zbog pijanstva, ili mu smanjili platu zbog kasnjenja na posao... sta god.. drago mi je da imas konvertor koji ti se svidja.
Ili vise volis da ti slozim neku "nebesku" pricu, gde cemo doci na kraju do kablova koji imaju ucrtane smerove za kretanje elektrona i poznatu teoriju o razblazivanju najnizih bitova...
Salu na stranu, sve to zavisi od ozbiljnosti konstruktora, njegovog iskustva, projektnih zahteva koje je imao i da li je bio dobro placen... ne mora sve da bude zadovoljeno odjednom, ali barem neke od tih stvari trebaju biti zadovoljene...
Recimo slucajevi sa novim visekanalnim Apogee konvertorima su tipicno neiskustvo konstruktora... (previse je komplikovao, birao cipove iz najnovijih casopisa, nije bio preterano mastovit, na kraju je to sve nepouzdano)... imaj u vidu da su i oni ljudi sa svim svojim vrlinama i manama, zasto bi oni uvek morali da smiksaju nesto da bude vrh?
Ne znam da li neko ima iskustava sa Lavry Engineering konvertorima, pristup konstrukcijama od strane Dan Lavry-ja mi se dopada, i sasvim mu "lepo stoji" blaga konzervativnost... predpostavljam da su njegove sprave stabilne kao stena, i da nema uticaja mesecevih mena na rad...
Takodje mogu biti dobri Mytek i Benchmark konvertori, a za dCS se pomalo bojim da se mnogo hvale, ali ako dCS sprave vec nekom odlicno rade, onda verovatno pricaju istinu...
Vise nemam preporuka za konvertore.
Generalno smatram da konvertori moraju biti jednostavni i pouzdani... bez firewire i usb, samo sa AES3 interfejsima od digitalnih... konzervativno? Da, naravno, hvala!
pozdrav
bogi