Thread: Muzicka kartica
View Single Post
Old 17-04-2006, 04:48 PM   #76
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Principi DSP-a

Quote:
Originally Posted by idekius
Sto se tice synthsa... Virus za TC PoCo, Creamware Minimax, Vectron, Zarg, Modular3... ako neko vise voli Reaktor, O.K., ali ono sto si ti napisao, to se zove favorizovanje...
Ok, favorizovanje je, ali je zasnovano na kilometarskom razmisljanju i samokriticnom rasudjivanju. Sve te plugove je pokazivao Sandro jos onomad, i sve su to plugovi koji su se mogli porediti mozda sa prvim verzijama NI reaktora (tada se zvao Generator), i jednostavno su "prejednostavni" u odnosu na NI synthove (a poenta je bila zapravo u tome sto Rektor po svojoj kompleksnosti, ne mozes izvesti/smjestiti u UAD...Protools HD Accel vec moze , ali koliko kosta protools). Zvuce fantisticno, ali kao FM synthovi, i ja to ne sporim (a cuo sam ih nekoliko na Pulsar II) , ali to jednostavno (meni) nije to. Ponavljam, ne kazem da su bolji od DSP plugova, zato sto su i jedni i drugi dobri, za odredjene namjene (to je i Oggy rekao).

Quote:
Argumentovanje 0 i 1-icama na forumu o muzici je prilicno besmisleno i nije slucaj ni na jednom svetskom forumu o muzici... Da mi je neko rekao npr... da mu se ne svidja Fairchild 670 npr. zato sto mu je spor atack, ili zato sto hoce da pojede matricu kada se odschrafi, to bih razumeo...
Ovo si trebao reci Boggy-ju , posto ja u taj domen zalazim samo kada se treba nesto razumjeti, i kada je razumjevanje materije imperativ, da bi se shvatile ostale stvari.

Quote:
Ono sto ti kod mene nazivas fetishizmom, naci ces i na Gearslutz i drugim forumima koji se ozbiljno bave produkcijom, sto ovaj forum sve manje radi...

Ne mora se uvek i po svaku cenu biti u pravu... prijatelju...
A poslednja stvar koju cu ovde raditi su rasprave... radije necu ni dolaziti...
Pa ako je previse za tebe, sta da ti kazem . Sto si se javljao uopste Ajde nemoj da si na kraj srca, kenjam i ja, i daleko od toga da sam stalno u pravu. Rekao sam da sam pretjerao sa "DSP je out" jer je to bilo u slengu onoga sto sam prethodno saopstavao. Rekao sam boggy-u da sam napisao nepotpun primjer programiranja digitalnog filtera i da sam pogrijesio u vezi nekih stvari (kojih je opet malo, i meni je drago zbog toga) jer sam tada manje znao nego danas. Zasto je to sramota, i zasto mislis i na osnovu cega tvrdis da ja zelim ispasti uvijek najpametniji. Ako sam pametan, necu valjda gledati da svuda ispadnem glup ?

Takodje, nemoj me pogresno shvatiti, ali ja sam navikao da ne vjerujem ljudima svasta na rijec, tako da izjava "Fairchild 670 npr. zato sto mu je spor atack" meni nista ne znaci dok tu spravu ne propustim licno kroz sake. Odkud ja da znam na sta je on mislio kada kaze da mu lose zvuci onaj ili ovaj synth, da mu reverb zvuci toplo, siroko, visoki basevi nisko, matrica usko itd itd ...

Last edited by diviner; 17-04-2006 at 06:26 PM.
diviner is offline   Reply With Quote