Thread: Muzicka kartica
View Single Post
Old 17-04-2006, 02:28 PM   #68
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Principi DSP-a

Ja ne bih bio tako iskljuciv Deki. Ne bih se mesao u onu strucnu raspravu, jer ne baratam tehnickim podatcima ni priblizno dobro da bih mogao da se pridruzim Bogiju i Divineru, ali mogu da kazem nesto drugo, iz ugla korisnika.
Ti dobro znas da ja veci deo pomenutih "sprava" posedujem, a ono sto ne posedujem jako dobro znam kako radi.
Nisam ispratio sta je Diviner rekao protiv DSP-a, ali i tvoj stav (pod uslovom da uzmemo da je tvoja konstatacija o Divinerovoj iskljucivosti na mestu) je izuzetno iskljuciv.
Ja sam odavno prestao da razmisljam o tome sta je "native", a sta "DSP" jer i na jednoj i na drugoj strani ima super dobrih stvari, a takodje ima i teskih bezvezarija. Ja bez blama koristim Reverb A (u nedostatku Reverba 32 ) i isto tako koristim i UAD plugove. I jedni i drugi mi rade posao odlicno i ne mogu da kazem da mi je 1176 bolji od Rev A jer mi oba pluga odrade posao.
Isto tako, ne mogu da kazem da je 1176 bolji od GCO kad su neke stvari u pitanju, kao ni da je GCO bolji od Sonalksisa ili 1176 kad su neke druge stvari u pitanju...
Pitanje je samo potreba i toga kako nesto zvuci.
Ja javno priznajem: "KORISTIM I NATIVE I DSP PLUGOVE I ZADOVOLJAN SAM ".
Naravno, uvek postoji mogucnost da neko ne misli kao ja. I to je OK, ako primena tog njegovog stava donosi rezultate. Ko misli da ovo sto sam rekao nema veze sa zivotom, uvek moze da stavi svoj mix pored moga (mixa ) i da to potvrdi ili opovrgne.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote