Quote:
Originally Posted by LACKY
Veoma lepo si objasnio problematiku digitalnog sabiranja.
Nebih sada da upadam u polemiku sta je bolje(vec sam se izjasnio otome).
Ali jedan od kljucnih faktora kod analognog sabiranje(pri tome mislim na ozbiljne mixere i da ne ulazimo u rasprave tehnoloske prirode), je kolorit ili boja koju analogna tehnika im, i po meni je to 1 stavka pa tek ostale prednosti(ili mane) analogije.
|
To stoji od pocetka, Katz to navodi u inicijalnom Oggy-jevom postu, Arthur navodi sta rade rap-eri SSL-ovima, i to nije niko dovodio u pitanje. Izvorna tematika threada je prvi post... medjutim u jednom postu je spomenuta sumnja u cinjenicu da se digitalne sabirnice razlikuju na digitalnom mikseru (i do neke mere na karticama ciji je mikser implementiran u DSP na kartici) i obicne digitalne sabirnice bazirane na softveru u PC/MAC i bez ikakvog DSP specijalno za tu namenu. Te stvari ne mogu biti iste zato sto to procesor u PC/MAC ne moze da stigne da odradi jer nije namenjen za tu funkciju... pogotovo ne u realnom vremenu... mozda bi mogao nekom funkcijom off-line renderinga, ali mi se cini da to ima ogranicenu funkcionalnost, i nije bas mnogo prakticno.
U svakom slucaju hvala na komplimentima.
pozdrav
bogi