View Single Post
Old 07-04-2006, 10:59 AM   #8
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Focusrite red 8??

Quote:
Originally Posted by LACKY
U potpunosti se slazem sa tobom. Radeci sam imao prilike da koristim Red 6 i 7, , ISA 215(izmedju ostalog mnogo ozbiljnija serija Focusa) i Producirpak.
Generalno ja nisam ljubitelj Focusa (ajde da kazemo da je to stvar ukusa), mnogo vise mi se dopadaju Avalonovi proizvodi, 727 kao kombinacija, je jako uptrebljiv i dopada mi se zvuk.
A od svih kombinovanih uredjaja moj favorit je, SumitAudio 100. Kobinacija preamp-kompresor sa posebnim ulazom za instrumente i lampom na ulaznom stepenu. Pri tome je to sprava koja kosta oko 2000$! Tome ljudi ni jedan Focus ne moze ni da prismrdi.
Vidis to je sve stvar ukusa, ja sam npr imao taj summit mpc-100a i tpa-200b i ne bih ga uzeo vise nikada! Napravio sam mnogo bolja iskustva sa RED-om nego sa SA...red je skuplja serija od isa, jedino je prednost producer pack-a sto ima bolje mogucnosti routinga...ostalo je sve ispod nivoa RED-a! RED 8 ima smisla po meni ako radis stereo mikrofoniju, sve ostalo je stvar ukusa! Iskreno ni meni RED nije ljubimac, ali neposteno je reci da je na nivou SPL-a ili nekih srednje budzetskih firmi! Sto se glasa tice RED i nije prvi izbor kod mene....pre bih dosao u obzir chandler ili millennia stt 1, ali na percusijama zvuci RED perfektno, jasno, glasno i cisto i u tom slucaju ima compresor smisla jer je pri jacim kompresijama kompresor jednostavno ne upotrebljiv, a tamo gde instrument zivi od dinamike itekako je koristan pri manjim kompresijama.

Poenta cele ove price je da je covek hteo dobar preamp za 1100e i moje licno misljenje je da sa RED-om 8 nece pogresiti nimalo....ako imas mogucnosti idi isprobaj ga, ponesi dobar mic i svoj instrument ili neku osobu koju poznajes dobro(glas) i napravi par snimaka, odnesi kuci i slusaj na svojim monitorima i sam odluci

Pozdrav
Manley is offline   Reply With Quote