View Single Post
Old 06-04-2006, 03:58 PM   #7
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: mozhe li mi uad pomoci ??

moram da pohvalim ulozeni trud, ali uz par primedbi.

Quote:
1.Lead synth :Waves Q10 -> Cambridge EQ
2.Plucked Synth : Waves Q10 ostaje,Waves C1 -> 1176LN
3.Vokal: Waves Q10 ostaje, Waves C1 -> 1176LN
1. q10 je tzv. transparentni, a cambridqe karakterni eq. pretpostavljam da su postavke iste kod oba?
takodje me zanima da li je eq koristen za skidanje ili dizanje odredjenih frekvencija, jer je razlika izmedju ova dva nacina rada velika u zavisnosti od vrste eq-a.
spectrum analysis pokazuje da postoji dizanje od 3 - 7 KHz i pad od 8 KHz pa navise.
2. razlika je primetna, da li si koristio iste postavke?
3. vidi pod 2

kompletna slika je masnija - sa vise basa (razlika je na nekim mestima cak 6 dB u opsegu 25-250 Hz). ako si to zeleo da postignes, to po meni u ovom slucaju nije bas najbolje resenje.
originalna slika je uravnotezenija, i "profesionalnije" zvuci.

mozda je bilo bolje da izvuces samo lead synth, meni se ipak originalna verzija vise svidja.

sto se tice plucked syntha i vocala, deluju lepse i punije, ali koliko cujem 1176LN daje malo jaci signal od C1, tako da subjektivno daje bolji utisak, ali je boja ipak lepsa od C1, sto nas opet dovodi do razlike izmedju transparentnih i karakternih sprava.
ovde verovatno i lezi odgovor da li su UAD pluginovi bolji.

u principu je to jedna te ista stvar, sve je u digitalnom domenu, inzinjeri koji rade za uad postigli bi isti kvalitet i da rade native pluginove, samo je razlika u hardveru koji ih pogoni i ceni koja se placa za to.

ako vec legalno kupujes native pluginove, UAD se itekako isplati.

zakljucak izvuci sam.
lesha is offline   Reply With Quote