View Single Post
Old 06-04-2006, 10:33 AM   #27
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: mozhe li mi uad pomoci ??

Pinga, dzaba se ljutis.
Svi koji su se oglasili po ovom pitanju su ti najiskrenije rekli ono sto trebas da znas o UAD-u, a to kako da neki mix zazvuchi mocnije niko ne moze napamet da ti kaze i da ti napise u jednom postu... i nije rec ni o kakvim vanzemaljcima...
Niko ovde nema nista od toga da li ces ti kupiti UAD-a, ili ne, ali nemoj ocekivati odgovor kakav zelis, vec ono sto je realno...

Dakle, UAD-1 je DSP kartica sa jako dobrim plugovima, posebno kompresorima (1176LN, LA2A, Fairchild 670), koja je svakako korisna u radu...

S' obzirom na to da danas postoje takodje kvalitetni native kompresori i EQ-i (Kjaerhus, PSP, Sonalksys, URS...) UAD nije nesto bez cega pesma nece da zazvuchi... a da ga je itekako korisno imati, jeste...

Pitao si nesto na temu "UAD u tvojoj postavci sa 1212m i Tapco monitorima"...
1212m je sasvim pristojna kartica sa dobrim AD\DA i ne predstavlja nikakvu smetnju ni UAD-u, ni citavom sistemu... sto se tice Tapco monitora, to ti je najsumnjivija karika... Na tvom mestu, novac za UAD-a bih pre ulozio u slusanje... UAD project pack ti i onako ne bi pomogao, a ostale varijante nisu bas badava... za te pare uz Prodaju Tapco monitora mozes dobiti kud i kamo bolje slusanje... Ja sam ti, kao i svi, rekao svoje misljenje, a ti uradi kako hoces...

I izbegni konstatacije tipa "chudni ste", jer svi ovi ovi ljudi su se potrudili da ti izadju u susret!
Ako padne jos neka takva konstatacija, tema ce biti zakljucana i ja se nadam da za tim nece biti potrebe...

Postavi konkretno i opipljivo pitanje i na njega ce ti biti odgovoreno...
Kako da zvuk bude "skuplji, deblji, masniji" niko ne moze da ti kaze... jer pored toga cime se obradjuje, itekako igra i to koji je njegov izvor... Ako je dobro odabran lead sa recimo Arthuria Mini Moog (da ne pominjem Virus, Neuron itd...), vec je sam po sebi dobar i treba mu minimalno sredjivanje, ako je neki jadni synthic, naravno da ni uz pomoc L960, Amek, ili SSL stola, UAD i TC Powercore zajedno, nece zazvucati Bog zna kako... A da ne pominjem ono da kad cujes taj zvuk, moras da znas sta njemu fali i tacno kako ces to da uradis... i cime... a da li ce to biti 1176LN, ili Kjaerhus GCO, to je stvar izbora, zelje i tripa...

Last edited by idekius; 06-04-2006 at 10:45 AM.
idekius is offline   Reply With Quote