View Single Post
Old 05-04-2006, 11:34 AM   #18
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: mozhe li mi uad pomoci ??

Vecini radova koji su prezentovani u "Promocija radova" (a koji su zvucali lose ,amaterski ili "nista specijalno") najmanji hendikep je bio sto nije koriscen UAD.
Vec los aranzman,izbor semplova,pogresna koncepcija u mix-u,los odradjen eq na elementima,lose odradjena kompresija,lose postavljeni prostori na elementima,lose usnimljeni i procesirani vokali,nezanimljiv aranzman,dosadna kompozicija,...
A tvoje pitanje je ekvivalent tome,da li bi isti mixevi tih autora zazvucali profi da su imali UAD

Svi oni koji imaju UAD-a se sada smeskaju,jer im je jasno kolika je to iluzija.

Kada sve sto sam nabrojao uradis dobro ,tj. savladas sve te vestine,onda UAD igra ulogu da od tvog odlicnog miksa,dobijes jos "skuplji" mix.

Naravno i ako nisi savladao sve potrebne vestine,nece ti skoditi da uzmes UAD jer ces 1) trenirati na vrhunskim plug-inovima ,2) smanjiti broj izgovora za lose ili nedovoljno dobre mikseve (u idealnom slucaju bi radio u nekom od najboljih svetskih studija,i ne bi imao nijedan razlog za izgovor i odmah bi znao sta ti nedostaje... a to su uglavnom znanje,iskustvo,masta,istrenirane usi,...)

Ja bih pre svega dao akcenat na dobre monitore i na hardverski sintisajzer (Virus recimo (ima i za Powercore)) kada je elektronska muzika u pitanju.
To bi imalo mnogo vise primetnog efekta u toj vrsti muzike,nego kupovina UAD-a.
Gianfranco is offline   Reply With Quote