Thread: Kawai MP8
View Single Post
Old 03-04-2006, 02:27 PM   #2
th_monk80
Junior Member

Default Re: Kawai MP8

MP8 ima drvenu mehaniku koja je odlicna, i to je po meni njegov najveci kvalitet, najpribliznije je touchu akusticnog klavira od svega sto sam probao. Na prvo sviranje mi se ucinilo da je malo mek (navikao sam na tvrdu i duboku Yamaha mehaniku, koja mi je inace favorit od svih ne-Kawai), medjutim onda ukapiras da to tako otprilike i treba da bude. I ne oseca se ono 'dno' kao kod Yamahe, mozes donekle da 'utisnes' dirku, kao na pravom klaviru. Zvuci klavira su mu kao i kod akusticnog brata - specificni, odmah cujes da nije semplovan Stainway ili Bosendorfer, nego Kawai (EX, kazu oni), svetliji, sto mozes da volis ili ne volis, ali lepse zvuce u miksu nego vecina 'dark' klavira. Meni licno se vise od Kawai-a svidja jedino sempl Yamahe P-250, al zato nema dirku kao Kawai. Ostale zvuke sem klavira nisam mnogo isprobavao, rhodes mi se recimo nije dopao na prvo sviranje, kao ni neki drugi. I da - negativna strana: tezak je 32kg Ako mislis da ga nosis na svirke, bez minimum 2 roba trajno ces ostetiti kicmeni stub
th_monk80 is offline   Reply With Quote