View Single Post
Old 02-04-2006, 02:43 AM   #20
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Mikrofon za el. gitare

Quote:
Originally Posted by Dompax
Ma gledaj, sve je meni jasno, samo jedno nije..
Kako moze biti toliko razlicit zvuk od onog kojeg cujem kad se spustim ispred pojacala (ne prislonim bas uho jel , ali nije ni zvuk sobe) od onog na snimci? Nije da sam siguran kakav bi zvuk trebao dobiti preko mikrofona ali mi je malo sumnjivo da je toliko razlicit. Nisam spominjao opremu jer sam mislio da je to nevazno s obzirom da zelim snimiti taj zvuk koji cujem (ma bar priblizno), pa bio los ili dobar. Inace snimamo Gibson Flying V u H&K Attax 200 hibridnu glavu i H&K 4x12 box. Gitara ima prirodno debeli zvuk, a pojacalo radi posao cisto u redu s obzirom da je zeljeni zvuk heavy/nu-metal prizvuka...
Hvala na savjetima!
Ako je 57-ica ispravna probaj pre nego ?to krene? u nabavku mikrofona da uraidi? ono ?to i svi drugi rade, da umesto da mikrofonom juri? zvuk koji se tebi sviđa u prostoriji da tako namesti? zvuk da kada je sniman zvuči kako treba. Zvuk koji se dobro snima ne mora biti zvuk koji je tebi lep na uvo, to je poenta. Generalno jedan od čestih problema sa muzičarima koji imaju snimatelji je objasniti im da njihov omiljeni sound na pojačalu ne mo?e da se snimi kao takav i da moraju da snimaju na zvuku koji im se na uvo ne dopada ali će se snimiti tako da na kraju u matrici gitare zvuče kako treba.
Dushan_S is offline   Reply With Quote