View Single Post
Old 01-04-2006, 01:52 AM   #18
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Mikrofon za el. gitare

Quote:
Originally Posted by Dompax
Oprosti na nejasnosti, zvuk koji dobijem preko SM57 nema veze s onim sto cujem stojeci ispred pojacala u prostoriji, sto sam mislio pod onim "uzivo". Znam da na snimci ne mogu ocekivati zvuk kakav cujem u prostoriji. To bi kod bliskog ozvucivanja dinamickim mikrofonom trebao biti prvenstveno zvuk zvucnika zar ne? Ali snimke mi zvuce jednostavno tanko...
Ma da ne gnjavim previse, imam jos jednu Betu58, pa cu snimiti dva kanala za komparaciju. Ako betin snimak bude bar priblizno jednako los kao SMov, znat cu da je problem u necem drugom a ne u mikrofonu... tnx
Pazi ako ?eli? specifično ba? zvuk gitare U SOBI, kako ga čuje? uvetom, pa uzmi kondenzatorski mikrofon i dovoljno fleksibilan stalak i stavi mikrofon upravo tamo gde ti je glava, pa se jo? poigraj i paternima na mikrofonu i miči ga unaokolo. Ono ?to meni nije jasno je u stvari, ?ta će ti takav zvuk. Ono ?to je rekao Zvinčić, proveri sa drugim mikrofonom da bi video da li ti je ispravan. Takođe imaj u vidu da do?ivljaj "mase zvuka" koji čuje? na snimcima potiče od layer-ovanja gitara i toga da gitare dobro sarađuju sa bas gitarom. Uglavnom su gitare koje čuje? u pop-rock produkciji "o?i?ane" i prilično tanke. Samo i dalje te upozoravam da se radi i o gitari i samom pojačalu. (po?to vidim da to nikako ne pominje?) Ne mo?e? usnimiti ne?to čega nema, a konačno, farbu na pojačalu treba da pravi? da se dobro usnimi a ne da ti dobro zvuči u prostoriji. Ono ?to ti na uvo zvuči predebelo, ili sa previ?e srednjih ili ?ta već, mo?da snimljeno zvuči kako treba. Probaj se sa tim poigrati.
Dushan_S is offline   Reply With Quote