View Single Post
Old 30-03-2006, 08:38 PM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Sta mislite o Yamaha Final Master plug-inu???

Quote:
Originally Posted by Jan
E,Dushane...nikad ne koristim presete....nego hocu reci da sa istim parametrima izmedju izotopa waves-a,i Final Mastera,jedino Final Master mi daje to sto zelim...ok.....hvala puno...Ali ipak ne mozes reci da bilo kojim plug-inom ako znas da radis mozes da dobijes relativno kvalitetan mastering...no nije bitno...ovo odlazi u raspravu,a ja sam samo pitao sta mislite o Final masteru,a ne kako da uradim mastering...nista vise))i uopste o yamahinom packu plug-inova...
Ma cool, nisam ja hteo da dovodim u pitanje tvoje sposobnosti, mo?da je tako ispalo.
Između ostalog je neko ko radi ovde mastering na redovnoj bazi uradio (uslovno) par manje bitnih masteringa sa Ozonom i kao mo?e, samo je malo jeftiniji. Pazi jo?, GOMILA mastera je ovde urađeno sa tripledat ili kako već karticama, i pluginovima koji su lo?iji nego većina VST pluginova koji su sad na raspolaganju, pa onda mislim da se ipak radi o tome da li si Mandu?ić Vuk ili nisi. Ne mo?e? da bilo kojim pluginom da dobije? rezultat, to je tačno, ali sa bar pola njih mo?e? da prođe?. Naravno pričamo o kompjuterskom budget masteringu. Final Master nije ne?to voljen i cenjen, bar ja nisam do sada čuo da ga neko pominje (?to ne znači da ne valja, jednostavno nisam čuo, a meni se nije dopao).
Naravno ako si ti sjajan masterd?ija koji radi mrak a ja to nisam skapirao pa preuzimam parental role, izvini, nije mi namera da solim pamet ili se raspravljam, nego hvali? Yamahu sa kojom nisam čuo da je bilo ko voli i radi sa njom, a opljunuo si Ozon koji je prilično popularna budget varijanta, pa eto, ja reagovao.

Od VST Varijanti, neki ljudi ovde na forumu vole Timeworks limiter na kraju, znam da neki ljudi rade veoma uspe?no sa Waves-ima, za neke primene (imbecilno visok RMS na ?tetu snimka) T-Rex, koliko vidim Voxengo postaje sve popularniji, zbog odnosa cena-kvalitet. To ?to se tiče predloga ?ta da proba?.
Dushan_S is offline   Reply With Quote